Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FNAB wil 20% van Frans landbouwbudget voor biologische landbouw

De Franse 'Fédération nationale des agriculteurs biologiques' (FNAB) heeft de overheid gevraagd om twintig procent van het landbouwbudget aan biologische landbouw te gaan besteden. Alleen dan kan volgens hen het doel bereikt worden van een bio-landbouwaandeel van 20 procent in 2020.

"We willen dat de plannen rondom de biologische productie bij de ambitie gaat passen. Als we naar een aandeel van 20 procent toe moeten, hebben we ook 20 procent van de totale landbouwbegroting nodig", zei Dominique Marion, voorzitter van de FNAB, in een toespraak na de algemene vergadering in Argentan (Orne).

De heer Marion heeft ook gepleit voor een verhoging van de middelen besteed aan onderzoek en hij betreurt dat van de 29.000 onderzoekers van INRA (Insitut national de la recherche agronomique) slechts 100 mensen werken aan de biologische landbouw.

In een videoboodschap gaf de minister van Landbouw, Stéphane Le Foll, aan dat hij zich inzet om de sterke boodschap van biologische landbouw uit te dragen. De nieuwe minister is vastbesloten om de juiste voorwaarden te scheppen zodat de biologische landbouw een stap in de goede richting kan zetten.

Bron: Le Figaro

Publicatiedatum: