Zes Nederlandse banken scherpen MVO-beleid aan

Zes Nederlandse banken hebben in de afgelopen maanden in totaal 19 aanscherpingen van MVO-beleid doorgevoerd. Het betreft ABN Amro, Friesland Bank, NIBC, Rabobank, SNS Bank en Van Lanschot. Dit is het grootste aantal beleidsaanscherpingen van banken in 3 jaar, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer.

Blijvende zorgpunten op bankbeleid

Het bankbeleid van veel banken voor onder meer klimaat, dierenwelzijn en natuur is nog onder de maat. Het wapenbeleid van Aegon is zelfs verslechterd omdat Aegon beleggingen in bedrijven die kernwapens maken weer toestaat. Uit het nieuwe onderzoek blijkt dat ING nu de enige bank is die nog altijd niet haar thema- en sectorbeleid publiceert. Uit recent onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer naar de investeringspraktijk van banken bleek onlangs dat veel banken ook meer in duurzame energie investeren. ABN Amro loopt wat dat betreft echter nog ver achter.

Voor meer informatie:

www.eerlijkebankwijzer.nl
Iphone app Eerlijke bankwijzer downloaden

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.