Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Twee grote bio-certificeringsagentschappen in VS gaan fuseren

Twee van de grootste biologische certificeringsagentschappen, 'California Certified Organic Farmers' en 'Oregon Tilth', bundelen hun krachten in de hoop om de zichtbaarheid van biologische landbouw aan de westkust te verhogen. Tegelijkertijd willen de organisaties hun slagkracht versterken.

De fusie werd goedgekeurd door de raden van bestuur van beide groepen. De leden van beide organisaties zullen worden gevraagd om de fusie voor 31 oktober te bekrachtigen. Na goedkeuring zal de nieuwe organisatie - CCOF Tilth - 's lands grootste certificeringsagentschap zijn.

Producenten die op dit moment het CCOF of Oregon Tilth-label gebruiken mogen hiermee doorgaan. Een nieuw CCOF Tilth-label wordt in de herfst verwacht.

De fusie is van invloed op meer dan 100 biologische landbouwactiviteiten in de regio Sacramento, en op meer dan 2.200 in de gehele staat.

"Met de fusie zal het sterkste certificeringsprogramma in het land ontstaan, ondersteund door een vereniging van bijna 4.000 gecertificeerde telers, veeboeren en verwerkers", reageert Cathy Calfo, uitvoerend bestuurder van CCOF.

"Dankzij de fusie kunnen wij het bewustzijn over één van de snelst groeiende segmenten van de Amerikaanse landbouw gaan verhogen", zo luidt de visie van Chris Steiner, directeur van Oregon Tilth.

Bron: The Sacramento Bee
Publicatiedatum: