Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Vraag naar bio blijft groeien ondanks prijsstijgingen

Duitse consumenten kopen graag biologische levensmiddelen, zelfs nu ze in het eerste kwartaal van 2012 nog dieper in de buidel hebben moeten tasten. Dit meldt Focus Online.

Van januari tot eind maart bedroeg de omzet van biologische producten volgens een studie van Nielsen in totaal 656 miljoen euro. Dit betekent een stijging van 3,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Voor conventioneel geproduceerde producten is in het eerste kwartaal een omzetstijging van 4,5 procent genoteerd. Maar dat is volgens Nielsen alleen te wijten aan hogere prijzen. Voor biologische melk en kaas betaalde de consument gemiddeld 12 eurocent meer dan een jaar eerder. Toch heeft dit geen invloed op de totale verkopen, die zijn dus wederom gestegen.

Met name de kleinere supermarkten en drogisterijen profiteren van deze trend. Populair is met name babyvoeding van biologische kwaliteit. In de supermarkten en discountwinkels ligt de bio-omzet overigens een stuk lager dan een jaar eerder. Fruit en groenten uit de biologische teelt zijn niet opgenomen in de cijfers.

Bron: Focus Online

Publicatiedatum: