Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VTV GroenePassie: eerste landelijke beurs rondom natuurvriendelijk tuinieren

Hobbytuinieren met oog voor de natuur is tegenwoordig 'hot'. Dat heeft beursorganisator ICEM (ook de organisator van onder meer BioVak en Agri & Aqua) en Buizer Advies op het idee gebracht om van 22 tot en met 25 november 2012 de eerste groene vakbeurs voor natuurvriendelijke hobbytuinders te organiseren, de VTV GroenePassie. Het wordt een landelijke beurs voor iedereen met belangstelling voor natuurvriendelijk tuinieren.

Als locatie is gekozen voor de Americahal in Apeldoorn. Die bevindt zich redelijk centraal in Nederland, is sfeervol en ligt op steenworpafstand van de treinhalte De Maten. Automobilisten kunnen er hun auto gratis parkeren.

Op deze veelzijdige beurs zal 2013 tot 'Jaar van de hobbytuinder' worden uitgeroepen. Dat idee kwam van Boerenbond en Welkoop, die op de VTV GroenePassie samen met Buizer Advies en ICEM een groot seminarie en verschillende workshops zullen organiseren.

Op de beurs worden ruim 20.000 bezoekers verwacht, onder wie veel echte tuin- en natuurliefhebbers, die weten wat ze willen en die al het goede onder één dak vinden. Waar ze niet alleen bloemen, planten, zaden, gereedschappen en attributen aanschaffen, maar ook gedegen adviezen krijgen en inspirerende workshops kunnen bijwonen waarin kennisoverdracht centraal staat. Moestuinen, siertuinen, kruidentuinen en permacultuur-tuinen, ze komen allemaal aan bod, in alle mogelijke vormen, zoals stadstuinen, dorpstuinen, volkstuinen, schooltuinen, daktuinen en balkontuinen.

Onder de vele bezoekers worden ook veel jongere mensen verwacht die zoeken naar kennis en praktische mogelijkheden om het tuinieren tot een plezierige en nuttige bezigheid te maken. Met de inhoud van de beurs willen de organisatoren daar maximaal op inspelen.

Bovendien steken veel mensen in steden en dorpen tegenwoordig in hun vrije tijd de handen uit de mouwen, om al of niet gemeenschappelijk een nieuwe tuin aan te leggen op braakliggende grond. Die is er in steden veel vanwege onder meer de stagnerende ontwikkelingen in het vastgoed. De VTV GroenePassie maakt het voor deze enthousiaste tuinliefhebbers gemakkelijk om andere hobbytuinders te ontmoeten, maar ook om praktische kennis op te doen, waarmee zij mee aan de slag kunnen en om vragen te kunnen stellen aan deskundigen (onder andere collega-hobbytuinders), leveranciers, belangenorganisaties etcetera die allemaal aanwezig zullen zijn op de VTV GroenePassie.

Een groot aantal bedrijven en organisaties werken mee aan de realisatie van deze feestelijke GroenePassie-beurs. Via de tijdschriften Groei & Bloei en De Tuinliefhebber (AVVN) en via de periodieke folders van Boerenbond en Welkoop timmert GroenePassie aan de weg bij ruim 2.800.000 hobbytuinders. Daarnaast ook via de algemene pers en de vakpers en een maandelijkse digitale nieuwsbrief. De Bijenstichting werkt ook volledig mee. Onder meer omdat 2012 is uitgeroepen tot 'Jaar van de bij'.

Klik hier om naar de website van de beurs te gaan.
Publicatiedatum: