Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bekijk het bio-aandeel per gemeente

De meeste bio-bedrijven zitten in Dronten

Nederland telt precies 1.400 biologische bedrijven, twee procent van het totaal aantal agrarische bedrijven. Maar waar zitten de biologische ondernemers precies? Een natuurlijke vraag voor de Top 5 van Boerenbusiness, samengesteld uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Daaruit blijkt dat de provincies Flevoland en Gelderland een prominente rol spelen in de top van de biologische ranglijst van gemeenten. De biologische gemeente van Nederland in 2011, volgens de cijfers van de Landbouwtelling, is Dronten, dat 53 biologische bedrijven binnen haar gemeentegrenzen herbergt. Dit is 12 procent van het totaal aantal agrarische bedrijven in Dronten.

Noordoostpolder staat op op de tweede plaats met 42 biologische bedrijven, goed voor 4 procent van het totale aantal. Daarna volgen twee Gelderse gemeenten, te weten Ede en Barneveld met respectievelijk 41 en 38 biologische ondernemers. Lelystad sluit het Flevolandse en Gelderse biologische onderonsje in de Top 5 af met 25 biologische bedrijven. Dit is echter wel 18 procent van het totaal aantal bedrijven in deze gemeente.

De eerste gemeente buiten deze twee provincies is Súdwest Fryslân op de zesde plaats met 22 biologische bedrijven.

Klik hier om naar de website van Boerenbusiness te gaan en het complete overzicht te bekijken.


Publicatiedatum: