Het creatieve Pllek op de NDSM-werf moet deze zomer de nieuwe hotspot worden van Amsterdam. Nu bestaat Pllek nog uit een terras aan het IJ met een openluchtbar. In augustus komt daar een groot café-restaurant en een theaterzaal bij. Tijdens de bouw is de bar gewoon open. "Wij werken met rauwe industriële materialen", zegt eigenaar Sjoerd Steenbeek. "We hergebruiken materiaal: alle meubels zijn tweedehands en de muren van containers."
"Eerst was hier helemaal niks", zegt Steenbeek. "De gemeente Amsterdam schreef een prijsvraag uit, degene met het origineelste idee mocht de plek ontwikkelen. Ik heb gewonnen." In een paar maanden tijd werd Pllek opgebouwd. "Dit is de horecatent die ik mis in Amsterdam. Iedereen vindt hier een favoriet plekje."
Bij Pllek kunnen bezoekers genieten van het strand, een biologische maaltijd in het café-restaurant of van een lesje ochtendyoga in de theaterzaal. "Wij willen fijne horeca neerzetten", vertelt Steenbeek. "Er komen werkplekken voor ZZP'ers, hangplekken, leestafels, kunst, film, fijne tunes en leuke feestjes. Binnen komt supersnel glasvezelinternet, zodat flexwerkers hier kunnen werken." De Melkweg en het IDFA gaan de programmering verzorgen in de theaterzaal. Ook kunnen er bedrijfsuitjes georganiseerd worden bij Pllek.
"Wij willen verwonderen en prikkelen", vertelt Steenbeek. "De programmering wordt divers. Het eten is niet alleen biologisch, maar voor een groot deel ook vegetarisch en rawfood. Ik wil dat iedereen zich op zijn gemak voelt." Overdag draaien ze bij Pllek geen muziek, je hoort alleen geluiden uit de natuur. "Hier word je je bewust van de elementen om je heen: regen, water of wind." Aan het einde van de middag gaat de muziek aan en staat er een vuurkorf buiten. "Bezoekers kunnen hier dus een hele dag blijven hangen."
Pllek gaat zeven dagen per week open met ontbijt, lunch, fingerfood en diner. Doordeweeks van negen tot twaalf en in het weekend van tien tot drie uur 's nachts.
Bron: Metro

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
- Lidl zet in op biologische huismerken
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
"Eten niet alleen bio, ook veel vega en rawfood"
Pllek nieuwe hotspot van Amsterdam?
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport
- 2023-01-10 "Klimaatlabels hebben sterke invloed op duurzame voedselkeuze"
- 2023-01-10 Anne&Max wil vestiging in Leeuwarden openen
- 2023-01-05 Instock redde meer dan 400.000 kilo voedsel in 2022
- 2023-01-05 Omzet Sligro Food Group weer boven niveau pre-Covid
- 2023-01-03 Drees Peter van den Bosch vertrekt als Algemeen Directeur Hutten
- 2022-12-23 André Brouwer draagt zijn werk voor EKO-keurmerk Horeca over
- 2022-12-23 Provincie Brabant zet in op 50% biologische bedrijfscatering
- 2022-12-08 Bio- en ecoproducten van Nutribel nieuw bij QSTA
- 2022-11-16 Naturland pleit voor ten minste 50% biologisch in kinderdagverblijven, scholen en kantines
- 2022-11-15 Boeren die duurzaam produceren hebben streepje voor bij cateraar Hutten
- 2022-11-14 Overweldigend veel animo voor investeringsronde SLA
- 2022-11-08 "Bio heeft mij enorm veranderd - in Colombia had ik er nog nooit over gehoord"
- 2022-10-10 Nieuw kookboek: Delicious Switch
- 2022-10-07 "We zetten vol in op duurzame koekjes en verpakkingen"
- 2022-10-06 Patiënten Tjongerschans eten biologisch van Botmas
- 2022-09-29 Exki krijgt 12,5 miljoen euro van overheden voor doorstart
- 2022-09-29 Pilot met True Pricing bij Triodos