Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Eten niet alleen bio, ook veel vega en rawfood"

Pllek nieuwe hotspot van Amsterdam?

Het creatieve Pllek op de NDSM-werf moet deze zomer de nieuwe hotspot worden van Amsterdam. Nu bestaat Pllek nog uit een terras aan het IJ met een openluchtbar. In augustus komt daar een groot café-restaurant en een theaterzaal bij. Tijdens de bouw is de bar gewoon open. "Wij werken met rauwe industriële materialen", zegt eigenaar Sjoerd Steenbeek. "We hergebruiken materiaal: alle meubels zijn tweedehands en de muren van containers."

"Eerst was hier helemaal niks", zegt Steenbeek. "De gemeente Amsterdam schreef een prijsvraag uit, degene met het origineelste idee mocht de plek ontwikkelen. Ik heb gewonnen." In een paar maanden tijd werd Pllek opgebouwd. "Dit is de horecatent die ik mis in Amsterdam. Iedereen vindt hier een favoriet plekje."

Bij Pllek kunnen bezoekers genieten van het strand, een biologische maaltijd in het café-restaurant of van een lesje ochtendyoga in de theaterzaal. "Wij willen fijne horeca neerzetten", vertelt Steenbeek. "Er komen werkplekken voor ZZP'ers, hangplekken, leestafels, kunst, film, fijne tunes en leuke feestjes. Binnen komt supersnel glasvezelinternet, zodat flexwerkers hier kunnen werken." De Melkweg en het IDFA gaan de programmering verzorgen in de theaterzaal. Ook kunnen er bedrijfsuitjes georganiseerd worden bij Pllek.

"Wij willen verwonderen en prikkelen", vertelt Steenbeek. "De programmering wordt divers. Het eten is niet alleen biologisch, maar voor een groot deel ook vegetarisch en rawfood. Ik wil dat iedereen zich op zijn gemak voelt." Overdag draaien ze bij Pllek geen muziek, je hoort alleen geluiden uit de natuur. "Hier word je je bewust van de elementen om je heen: regen, water of wind." Aan het einde van de middag gaat de muziek aan en staat er een vuurkorf buiten. "Bezoekers kunnen hier dus een hele dag blijven hangen."

Pllek gaat zeven dagen per week open met ontbijt, lunch, fingerfood en diner. Doordeweeks van negen tot twaalf en in het weekend van tien tot drie uur 's nachts.

Bron: Metro 
Publicatiedatum: