Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regiobijeenkomsten Biohuis op 5 en 20 juni

Het Biohuis gaat samen met haar leden aan de slag met biologisch en duurzaamheid. Biologische landbouw en voeding heeft een koppositie als duurzaam landbouw- en voedingssysteem. Nog steeds loopt zij voorop met een flink aantal duurzame praktijken, zoals diervriendelijkheid en hoge bodemvruchtbaarheid. Maar de koppositie van biologische landbouw en voeding is niet langer onaantastbaar. De opkomst van duurzaamheidthema's als energieverbruik, CO2-uitstoot, duurzame verpakkingen en sociale aspecten (zoals fairtrade), stellen de biologische sector voor nieuwe uitdagingen. Het Biohuis wil inspelen op deze ontwikkelingen. Dat doet zij door via Bionext mee te werken aan het project BioDuurzaam. BioDuurzaam is een instrument dat samen met de biologische sector wordt ontwikkeld.

Het Biohuis wil graag dat haar leden en toekomstig leden kunnen meepraten. Daarom organiseert ze de komende maand drie regiobijeenkomsten:

Dinsdag 5 juni, 13:00 tot 16:00 uur, Lunteren (Gelderland)
Dinsdag 5 juni, 19:00 tot 22:00 uur, Tiendeveen (Drenthe)
Woensdag 20 juni, 19:30 tot 22:30 uur, Best (Noord Brabant)

Wilt u aangeven welke regiobijeenkomst u bezoekt? Dat kan via dit digitale formulier.

In de workshops worden deelnemers uitgedaagd keuzes aan te geven en te onderbouwen. De reacties gebruiken Biohuis en Bionext bij het werkelijk gaan bouwen van het BioDuurzaam model. Daarnaast zijn de regiobijeenkomsten een goede gelegenheid om bestuursleden van het Biohuis beter te leren kennen. Verder is er ook aandacht voor de stichting EKO-keurmerk en de eventuele koppeling met het project BioDuurzaam van Bionext.
Publicatiedatum: