Uniek is dat de Open Dag volledig georganiseerd en bemenst is door eigen medewerkers van Gulpener. "Ze hebben de buffetten bemand, verzorgden de proeverijen en de rondleidingen door de brouwerij. Ook stonden er wat medewerkers bij de poort om de bezoekers te verwelkomen."

Gulpener had gerekend op zo'n duizend bezoekers, maar deze schatting bleek niet juist. "Er is drie keer zoveel publiek op afgekomen. Er waren zelfs mensen uit Groningen en Noord-Holland. Maar we hebben ook veel inwoners uit Gulpen en omliggende dorpen mogen verwelkomen." Toos benadrukt dat het maar goed was dat de magazijnmedewerkers ook aanwezig waren. "Zij moesten de biervoorraad regelmatig aanvullen. De meeste bezoekers wilden echt het verhaal horen, over het bier praten en dit vervolgens proeven."

Onlangs heeft Gulpener haar gerestylede biologische bierrange geïntroduceerd. Ook tijdens de Open Dag was er veel aandacht voor de drie biologisch bieren die gemaakt zijn van ingrediënten van Nederlandse bodem. "We hadden een apart tapgedeelte ingericht voor de biologische bieren. Daar konden bezoekers proeven en extra uitleg krijgen. In ons 'bierhuis' werd ook ieder uur een bio-proeverij gehouden."

De biologische bieren
De populariteit van het biologische bier bleek ook uit het feit dat de beschikbare bio-geschenkverpakkingen binnen een uur uitverkocht waren. "Dit toont aan dat ons bio-bier echt aanspreekt. Mensen merken nu dat het heel smaakvol is." Bij de productie van de biologische bieren gebruikt Gulpener biologische granen en hop van Limburgse telers. Ook zij waren aanwezig. "Daardoor konden de bezoekers het hele proces zien, van teler tot bier."

Voor meer informatie:
Toos Hofstede
Gulpener Bierbrouwerij
Rijksweg 16
6271 AE Gulpen
043 4507575
[email protected]
www.opdetoekomst.nl