Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bevatten plantaardig alternatief voor vlees

Nieuw concept horeca: Ik Durv

Vanaf heden kunnen koks in restaurants en bedrijfsrestaurants gratis experimenteren met een nieuw concept voor eten buiten de deur: Ik Durv.

Durv-gerechten bevatten een plantaardig alternatief voor vlees, waarbij de V van Durv staat voor variatie, voedzaam, verrassend en verantwoord. Honderd koks kunnen tot 30 juni een gratis proefpakket bestellen om te experimenteren en te inspireren. De actie start vandaag met een culinaire jamsessie van chef-koks bij Koppert Cress in het Zuid Hollandse Monster. Ik Durv is een initiatief van een gelegenheidscoalitie van Natuur & Milieu en een aantal bedrijven.

De uitdaging voor de honderd koks: een lekker en aantrekkelijk gerecht samenstellen op basis van Beeter, door de Consumentenbond in 2011 verkozen tot beste plantaardige alternatief voor vlees. De recepten mét foto worden geplaatst op www.flexitarier.nl en Facebook om andere koks in horeca en catering te inspireren. De koks die mee willen doen kunnen tot 30 juni (op=op) via deze website het gratis Ik Durv-pakket bestellen.

Restaurants kunnen flexitariërs beter bedienen

83% van de Nederlanders is flexitariër. Deze grote groep Nederlanders eet één of meerdere dagen per week geen vlees. Slechts 28% van de flexitariërs vindt dat er voor hen voldoende aanbod is als ze buiten de deur eten, zo blijkt uit onderzoek van Motivaction uit 2011.

Met Ik Durv wil de Horeca-coalitie koks in restaurants en bedrijfsrestaurants inspireren om met nieuwe gerechten in te spelen op de groeiende groep mensen die ook buiten de deur graag gevarieerd, voedzaam en verantwoord wil eten. Ik Durv biedt koks een nieuw concept om mensen te verleiden om voor innovatieve, gezonde en duurzame gerechten te kiezen. Een mooi voorbeeld is het Surf&Durv gerecht (Beeter met tijgergarnalen in kokos, kerrie en chili) op de kaart van Restaurant 20 28 in Papendal.

Initiatiefnemers Ik Durv

Ik Durv is een initiatief van Natuur & Milieu, Beeter producent Ojah, Albron, The Terrace en de restaurants Puur (Berg en Dal), Keuken van Hackfort (Vorden) en Hotel en congrescentrum Papendal (Arnhem). Een eerste proef met Ik Durv-gerechten loopt momenteel in deze drie restaurants en in een aantal bedrijven die gebruik maken van catering door Albron, waaronder het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en het Paleis van Justitie. Ik Durv wordt mede mogelijk gemaakt door het Platform Verduurzaming Voedsel.

Natuur & Milieu zet zich in voor een duurzame wereld. Duurzaam geproduceerd voedsel is daar onlosmakelijk mee verbonden. Daarom is Natuur & Milieu vorig jaar de website www.ikbenflexitarier.nl gestart. Hier vinden mensen een overzichtelijk aanbod van 400 vleesvervangers en lekkere recepten. Zo wordt het voor steeds meer mensen laagdrempelig om één of meerdere dagen per week vlees te vervangen door een lekker, gezond en plantaardig alternatief.
Publicatiedatum: