Tholen - Slagerij Hartevelt uit Putten is sinds 26 maart officieel biologisch gecertificeerd. "Wij willen de consument met deze artikelen uit de supermarkt vandaan trekken", reageert Leen Hartevelt, die al veertig jaar in het vak zit. Leen is vier jaar bezig geweest met het proces. "Ik ben als reguliere slager begonnen, maar op een gegeven moment kon ik daar echt niks meer mee. Er zaten zoveel toevoegingen in de producten. Toen ben ik overgestapt op natuurzuiver varkensvlees, gevolgd door scharrelvlees. Daar kon ik me toen goed in vinden. Vier jaar geleden merkte ik echter dat ook dit vlees op zijn retour was en besloot ik als biologische slager verder te gaan", licht hij toe.
De slager kwam al snel uit bij Skal, maar om aan de regelgeving te kunnen voldoen moest er nog wel het nodige gebeuren. Vier jaar later heeft hij het dus helemaal voor elkaar. "Alleen het lamsvlees is niet biologisch en we zijn nog druk bezig om voor alle ingrediƫnten in de bereide producten een biologische variant te vinden."
Het Skal-certificaat zorgt volgens de slager ook voor wat duidelijkheid naar de klanten toe. "Zij hoeven hier nu geen vragen meer over te stellen." De slager heeft veel moeite gedaan om zijn slagerij om te turnen tot een biologische slagerij. Iets dat gezien zijn leeftijd geen voor de hand liggende stap is, Leen is namelijk al 64 jaar. "Ik heb er veel voor over gehad en op deze manier kan ik de zaak in ieder geval leuk overdragen."
Slagerij Hartevelt heeft overigens ook een bezorgservice. Men kan op internet bestellingen doorgeven en de producten worden dan thuisbezorgd.
Voor meer informatie:
Leen Hartevelt
Postweg 38A
3881 EC Putten
0341 351387
[email protected]
www.mijn-slager.nl