Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start lustrum Mooie Maaltijd campagne met lancering interactieve website

De Mooie Maaltijd campagne - gericht op alle vormen van maaltijdvoorziening in de zorg - heeft vanaf nu zijn eigen website (www.mooiemaaltijd.nl). De site, gerealiseerd in opdracht van het Ministerie van EL&I, beoogt het jaarronde 'virtuele kookpunt' te worden van alle activiteiten en informatie die raken aan de Mooie Maaltijd thematiek. Die thematiek behelst 'de maaltijd in de zorg als bron van gezondheid, welbevinden én plezier'- dat laatste niet alleen bij de gebruiker, maar ook bij wie hem bereidt of serveert.

Kernwaarden daarbij zijn ontleend aan het zogenaamde Smaakhandvest van De Week van de Smaak, waarbinnen de Mooie Maaltijd campagne is ontstaan. Dat vertaalt zich in een streven naar maaltijden met een groeiend aandeel van seizoensgebonden en van zo dichtbij mogelijk betrokken ingrediënten, die diervriendelijk en duurzaam (bijvoorbeeld biologisch) zijn geproduceerd. Belangrijk aspect is bovendien de sociale kant van de maaltijd: de sfeer waarin de maaltijd wordt genoten en de manier waarop hij - met persoonlijke aandacht - wordt geserveerd.


Koks van Chef Martin in actie tijdens de Week van de Smaak 2011

Het Mooie Maaltijd 'Meeting Point' biedt alle handvatten voor wie actief met De Mooie Maaltijd aan de slag wil, op zoek is naar inspiratie of eigen ideeën - op het daarvoor gecreëerde forum - over dit thema wil delen. Daarnaast brengt de site congressen, symposia en bijvoorbeeld workshops die de centrale campagnedoelstelling ondersteunen onder de aandacht.

De Mooie Maaltijdcampagne viert lustrum

Tijdens de landelijke Week van de Smaak, dit jaar van 29 september tot en met 7 oktober, viert De Mooie Maaltijd haar vijfjarig bestaan als campagne. In 2008 ging het project van start met circa 60, voornamelijk Brabantse deelnemende instellingslocaties. Afgelopen jaar telde de organisatie verspreid door Nederland rond de 400 zorginstellingen en ziekenhuizen waar De Mooie Maaltijd, in vele variaties, op het menu stond. Bij het bereiken van het vijfjarige bestaan streeft De Mooie Maaltijd naar 500 aan de Week van de Smaak deelnemende locaties. Daarbij komen ook locaties zoals buurtkamers en wijkcentra waar maaltijden voor zelfstandig wonende senioren worden geserveerd dit jaar nadrukkelijk in beeld. 
Publicatiedatum: