Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rens van den Bulck neemt afscheid van RiodeBio

Rens van den Bulck stopt bij RiodeBio. In het onderstaande bericht licht hij zijn besluit toe.

Na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben als biologische winkelier, ben ik toe aan iets nieuws en vooral aan wat meer rust. Per 1 januari stop ik met RiodeBio.

In 1990 nam ik de Korenschoof over, een kleine gezellige (bio)logische winkel in de molen van Utrecht.

Biologische winkelier zijn was voor mij meer dan alleen een boterham verdienen. Ik zocht een evenwicht tussen het zakelijke en idealistische: een mooiere winkel, onderscheidend assortiment, ik zocht samenwerking met collega winkeliers, ik ben lastige discussies aangegaan in de biologische branche. Er volgde een verhuizing, vele verbouwingen, de keuze voor 100% biologisch, de keuze voor een winkel met alleen lekker eten. De winkel stond met regelmaat in de publiciteit. Ik heb keuzes gemaakt die spraakmakend en vernieuwend waren, maar soms ook lastig. Lastig voor mezelf, mijn personeel en mijn directe omgeving.

Ik ben er trots op dat RiodeBio een toonaangevende winkel is, een winkel die de beste producten in een prettige omgeving wil verkopen.
 
Veel van waar RiodeBio voor staat is ondertussen gemeengoed geworden. Duurzaam en biologisch zijn 'hot' geworden. Veel biologische winkelketens lijken nu zelfs op RiodeBio. Tegelijkertijd zie ik dat biologisch vaak leeg en inhoudsloos wordt.

Ik heb meer dan 20 jaar met veel plezier in de winkel gewerkt. Nu is het tijd voor iets nieuws. De laatste week van 2011 werk ik er elke dag, (ik geef iedereen zelfs 10% korting) daarna is het voorbij.
 
Ik ben blij dat het personeel van RiodeBio - als coƶperatie - verder gaat met de winkel. Vooral Geert Helleman heeft hier een geweldige rol in gespeeld. Ik hoop van harte dat ze samen in staat zijn hun eigen weg te volgen en een groot succes van hun winkel te maken.
 
Wat ik na 1 januari ga doen weet ik nog niet. Ik ga in ieder geval door met Canaan, Infinity en andere activiteiten die ik naast de winkel heb. Ik blijf betrokken bij biologisch, eerlijk, lokaal, authentiek en lekker eten.

Voor nu, bedankt voor de samenwerking en graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Rens van den Bulck
Publicatiedatum: