Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Afnemers weten wat ze aan ons hebben"

Green Organics klaar voor 2012 na zeer bewogen jaar

Tholen – Green Organics heeft dit jaar een heleboel beleefd, met een natte zomer en een vreemde herfst. "Het was een moeilijk jaar, maar we kunnen gelukkig concluderen dat Green Organics een stevige groei doorgemaakt heeft. En dit hopen we in 2012 positief door te zetten", vertelt directeur Jan Groen. De groei is volgens hem met name veroorzaakt door een doelmatigere inzet van het beschikbare biologische productieareaal.

Moeilijk jaar

In de herfst heeft Green Organics de nodige oogstverliezen geleden. "Anders was de groei nog exceptioneler geweest. De telers zelf zijn natuurlijk het hardst getroffen. De erwten- en sluitkooloogst hebben zich prima door het moeilijke seizoen heengeslagen. Vooral de pompoenen, spinazie- en sperziebonenoost was dramatisch. De gewassen raakten compleet de weg kwijt, omdat na een heel natte zomer juist weer een droge herfst volgde." De taak voor Green Organics was om alles wat oogstbaar was, op de goede plek terecht te laten komen. "Daar zat dit jaar de uitdaging in."


Gerard en Jan

Ontwikkelingen

De omschakelingsbegeleiding door Green Organics is volgens Jan in 2011 steeds belangrijker geworden. "We zijn inmiddels echt uitgegroeid tot een baken in de markt. De afnemers weten precies wat ze aan ons hebben. Green Organics draagt bij aan de gehele productiekolom, van de zaadinkoop tot de aflevering van het eindproduct."

De organisatie vindt het belangrijk om zich in te zetten voor de verdere ontwikkeling van de sector. Daarom heeft de Green Organics zitting in het comité bio-handel van Frugi Venta en is Green Organics lid van de VBP. "We hebben ook een rol gehad in de realisatie van de nieuwe ketenorganisatie Bionext. Het is in ieder geval een prachtorganisatie die klaar is voor de toekomst."Bionext moet volgens Jan de biologische branche naar buiten toe een duidelijk gezicht geven. "Bionext is voor alle partijen herkenbaar, iedereen heeft een aandeel. De laatste poot die nog toegevoegd moet worden is het BioHuis namens de primaire producenten." Hij verwacht dat de groei van de biologische sector ook in 2012 door gaat zetten. "Vanuit de positieve ontwikkelingen verwacht ik dat we een verdere groei kunnen realiseren. Zaak is om de groeiende markt op de juiste biologisch verantwoorde manier te blijven beleveren."
 

Fraudezaak

De Italiaanse fraude met bio-producten, die onlangs aan het licht kwam, kan ook niet onopgemerkt blijven. "Dit is als je het mij vraagt het gevolg van een groeiende sector. Steeds meer mensen willen meedelen in het succes, ook als ze helemaal niks met biologisch hebben. Dit toont wel aan dat het steeds essentiëler wordt om met betrekking tot zekerheid qua biologische producten bij een bio-specialist te zitten."

De directie en medewerkers van Green Organics B.V. wensen iedereen prettige kerstdagen en een succesvol & gezond 2012 toe, zowel zakelijk als privé!

Voor meer informatie:

Jan Groen
Green Organics B.V.
De Kromme Rijn 1
8253 RG Dronten
06 53201760
0321 385340
[email protected]
www.greenorganics.nl