Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onlangs verschenen: Boerenwijsheid! (Bestaat die nog?)

Waar is de oude kennis en de wijsheid over de omgang met de natuur gebleven? Zijn wij de heersers van onze planeet? Zijn wij niet bezig om onze eigen habitat te vervuilen en zelfs te vernietigen? Ook in onze land- en tuinbouw, worden onze akkers en tuinen onevenwichtig behandeld en uitgeput.

De afbeelding van de 'GreenMan', op de cover van het nieuwe boek van René Jochems, is een afbeelding die eeuwenlang juist symbool stond voor dat respect voor de natuur. Een afbeelding die de groeikracht, de hergeboorte en de groeicyclus van de natuur symboliseert. Een cyclus die elke lente weer begint, waarin de mens zijn rol dient te spelen. Maar niet als de 'baas'.

Sommigen beweren dat dit symbolische beeld, een 'archetype' is, dat in vele historische culturen opdoemde, zonder dat er onderling contact was tussen deze beschavingen; een beeld dus uit ons collectieve onderbewustzijn.

Met het schrijven van dit boek, helpt de auteur een nieuw agrarisch bewustzijn te creëren, waarin eerlijkheid en onafhankelijkheid centraal staan. Maar vooral: het respect voor moeder Aarde en alle op haar levende wezens. Jochems wijst agrariërs op mogelijkheden en kennis, die in het reguliere onderwijs niet te vinden zijn en bouwt een brug tussen 'gangbaar' en 'alternatief'.

Op een manier waardoor we niet met de vinger mogelijke boosdoeners aanwijzen, maar werken aan gezamenlijke oplossingen voor grote landbouwkundige vraagstukken, daarbij gebruik makend van natuurlijke logica. Dit boek is een 'must' voor al diegenen die direct met planten en gewassen werken. De auteur laat hen zien dat er andere manieren zijn van met onze gewassen omgaan. Voor alles met respect voor de natuur.

Boerenwijsheid! (Bestaat die nog?)
Auteur: René Jochems
Uitgever: GroeiBalans –Zundert (NB)
contact: 076 5990251, [email protected]
106 pagina's, full colour, gebonden. Winkelprijs 27 euro
ISBN: 978-90-818199-0-9
Publicatiedatum: