"Snel en gemakkelijk, natuurlijk en puur eten"

Snelconcept Exki valt in de smaak

Tholen – Het snelrestaurant Exki is nu ook in Nederland beland. Servaas Vehmeijer en Joep van Haaften openden in juli op het Plein in Den Haag de eerste Nederlandse vestiging. Het Exki-concept bestond 1 december tien jaar en heeft inmiddels al vestigingen in onder meer Brussel, Parijs en Milaan. "Men kan op ieder moment van de dag voor een maaltijd bij Exki terecht. En we kiezen voor bio waar het kan", licht Joep toe.Joep en Servaas kwamen zowel zakelijk als privé vaak bij Exki in Brussel. Ze kwamen op het idee om het concept in Nederland te gaan uitrollen. "We wilden altijd al iets voor onszelf gaan doen, maar wel iets neerzetten met betekenis. Exki heeft een duidelijke filosofie, en biedt een kwaliteit die je niet van zo'n snelconcept verwacht. Alle recepten worden bedacht in samenwerking met Frank Fol, alias de Groentekok. Bij ons kan men snel en gemakkelijk, natuurlijk en puur eten."


Links het soepbuffet en rechts de koeling met broodjes en drankjes. De entree wordt verlicht door een lamp gemaakt van flessen.

Hij geeft aan dat er enorm enthousiast gereageerd wordt. "Het was tot nu toe echt een rollercoaster, dit geeft een overweldigend gevoel. We krijgen een heleboel goede reacties. Het voelt ook echt als een beloning wanneer je merkt dat klanten terug komen." De focus op het horecaplein ligt vooralsnog op de avondhoreca, daarom hoopt Joep dat dit concept iets in de 'mindset' van de Hagenezen gaat veranderen. Zaak is nu om de klanten aan het concept te binden. Daarom wordt het concept nog verder 'vernederlandst'.


Bio

Joep geeft aan waar dat kan te kiezen voor biologisch. Daarom is een groot deel van het assortiment al bio, zoals het zuivel en al het brood. Daar komt binnenkort ook de koffie bij, en de soeprange gaat helemaal om. Ook steeds meer ingrediënten op de broodjes zijn biologisch, "Helemaal bio is zeker realistisch, maar dat blijft afhankelijk van de kwaliteit." Elke maand wordt overigens een seizoensgroente in de picture gezet. Deze verwerkt de kok dan onder meer in een soep, broodje en een warme schotel.


Biologische wortelsoep is één van de soepen van het soepbuffet. De champignon is de seizoensgroente van de maand december.

Bewust

Exki is een bewust concept. Zo mag het Leger des Heils iedere avond ophalen wat er over is. Daarmee is het concept de enige in Den Haag. Ook gebruiken ze groene energie en wordt het eten verpakt in bio-afbreekbare verpakkingen. En dan is er nog de Exki-burgerkaart. De klant krijgt een stempeltje als hij/zij bijdraagt aan de verduurzaming, bijvoorbeeld door eigen bestek mee te nemen.


Exki smeert de broodjes met een speciale groentespread, ter vervanging van boter. "Deze is smeuïger en kan in verschillende smaken bereid worden. Dan kiezen we de mix die bij het broodje past."

Uitbreiden

Als het aan de mannen ligt, zal het niet bij één Nederlandse Exki-vestiging blijven. "We gaan voor meerdere filialen." Hij hoopt volgend jaar een tweede filiaal te openen. "Dan hebben we ons hopelijk op deze plek bewezen, en weten we precies waar we aan toe zijn."


Ook zoete lekkernijen: Cookie bio, bio-muffins, bio-brownies en bio-scones.

Voor meer informatie:

Joep van Haaften
Exki
Plein 11
2511 CR Den Haag
070 7370740
joep@exki.nl
www.exki.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven