Specialistisch, biologisch, ambachtelijk en etnisch aanbod

Eerste kerstmarkt met streetfood in Amsterdam

Van 18 tot en met 23 december wordt een culinaire kerstmarkt gehouden. Dit in de binnentuinen van het voormalige kantoorgebouw van de Bijenkorf in het hart van Amsterdam Zuidoost.

Divers aanbod

Rond de kerstdagen vind je daar tientallen streetfood ondernemers, die vers voedsel bereiden met locale producten en die direct worden geserveerd. Deze markt, die mede mogelijk is gemaakt door Woningstichting Rochdale, is getiteld POPUP X-mas Food court en kent wel de gebruikelijke kerstsfeer. Het evenement onderscheidt zich door een specialistisch, biologisch, ambachtelijk en etnisch aanbod. Zo zijn er in de binnentuinen van de Heerd diverse eetpleintjes die al dan niet thematische ingevuld zijn. Eetliefhebbers kunnen zich hier laten verassen, tussen de middag zijn mensen die in een van de kantoren in de omgeving werken welkom voor een kerstcourt lunch bestaande uit streetfood. Er kunnen zelfs kookworkshops worden gevolgd zodat mensen tijdens de kerstdagen iets speciaals op tafel kunnen zetten.

Vers en direct geserveerd

Street Food omvat alles wat betrekking heeft op het verkopen van eten op straat. De formule is helder: er is meestal sprake van specialisatie van een beperkt aantal producten en ingrediënten. Het eten wordt vers bereidt en direct geserveerd met liefst locale producten. Het is vooral betaalbaar, snel en voedzaam. Het concept is flexibel en in staat veel sneller en gevarieerdere producten aan te bieden. Er is gekozen voor de binnentuinen van De Heerd in Amsterdam Zuidoost omdat het naast een rustige en parkachtige setting een plaats is die je niet snel verwacht. Het verborgen karakter maakt de locatie avontuurlijk en aantrekkelijk, én moet associaties oproepen met bekende hide outs in New York of Hong Kong.

Street Food Academy

POPUP X-mas Food court is een eerste testcase in de aanloop naar de Foodcourt die initiatiefnemer Jeffrey Spangenberg in Zuidoost wil realiseren. De Foodcourt is een vergelijkbaar evenement maar dan met veel meer streetfood ondernemers. De Keuze voor de Heerd heeft ook te maken met de ambitie om hier de Street Food Academy te starten. Daarmee streeft Food Court Zuid Oost ook naar een duurzame investering in de buurt. Volgens Spangenberg geeft het evenement de ontwikkelingen rondom eten en de horeca in Amsterdam Zuidoost een podium om in deze markt zich te onderscheiden en te promoten. Daarmee versterkt het ook de economische kansen met betrekking tot de ontwikkelingen op het gebied van groen, divers en duurzaam. Deze ambitie wordt gedeeld door Rochdale. Kijk voor meer info op de blog van Spangenberg popupxmass.blogspot.com. Daar vind je ook de streetfoot deelnemers.

Waar? Frankemaheerd 2. Aan het einde van de Bijlmerdreef, naast de Openbare Bibliotheek ZO. Wanneer? 18 tot en met 23 december 2011 Vanaf hoe laat? 11:00 tot en met 20:00 uur.

Voor meer informatie bel Nico de Leeuw, woordvoerder/senior media-adviseur Woningstichting Rochdale, 06 21258004 of mail ndeleeuw@rochdale.nl. Op vrijdag kunt u terecht bij Joram Bronwasser, communicatieadviseur, 06 51938337 of mail jbronwasser@rochdale.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven