Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kritiek over lage lonen bij Dennree

Dennree, met 72 vestigingen (Denn's) de grootste bio-supermarktketen van Duitsland, betaalt een deel van zijn werknemers minder dan het tarief dat door vakbonden en werkgevers overeengekomen is voor retailers. Dit meldt Taz. "De uurlonen liggen deels boven en ook deels onder het tarief", reageert Thomas Greim, directeur van Denn's. "We laten ons leiden door collectieve overeenkomsten. Het uurloon varieert regionaal. En degenen die veel ervaring hebben in de natuurvoedingssector, krijgen ook aanzienlijk meer dan een standaard loon."

Greim is van mening dat de lagere loonniveaus gerechtvaardigd zijn, omdat bij Denn's gemiddeld minder omzet gedraaid wordt dan bijvoorbeeld bij een conventionele discounter als Lidl. Toen hem gevraagd werd waarom concurrent Alnatura wel heel goed betaalt, zei Greim: "Denn's heeft geen eigen merken, die je tegen zeer grote winstmarges kan verkopen. Alnatura verkoopt wel veel producten onder eigen label."

Er gingen ook geruchten dat Dennree overuren niet altijd uitbetaalt. Dit spreekt Greim tegen. "Dat is niet waar, we voldoen aan de wettelijke eisen."

Publicatiedatum: