Little Blue Star wint internationale prijs

Op 23 november werd in Birmingham de jaarlijkse World Cheese Awards gehouden. World Cheese Awards is een bijzonder en groots evenement waar meer dan 2500 kazen uit 34 landen worden beoordeeld. Een internationale jury beoordeelde alle kazen verdeeld over 112 categorieën. Little Blue Star, het Puur Noord Nederland blauwschimmel geitenkaasje van de Kruidenwei, is in de prijzen gevallen! Ayla en Ger van de Kruidenwei hebben voor twee categorieën hun kaasje ingestuurd en in beide een Silver Award gewonnen.

De Kruidenwei is het mooie, kleinschalige bedrijf van Ayla en Ger in Nooitgedacht (Drenthe). Op tien hectare houden ze 150 melkgeiten. De geiten worden gevoerd met het gras en allerlei kruiden uit het weiland achter de boerderij. Vandaar de naam 'De Kruidenwei'. De verschillende kruiden zijn gezond voor de geiten, goed voor de melk en dus voor een lekkere kaas. De veelkleurigheid van de geiten is het resultaat van een welgekozen combinatie van geitenrassen. Klik hier om de website van De Kruidenwei te bekijken.

Little Blue Star en de andere kaasjes van de Kruidenwei zijn verkrijgbaar via De Zaai-Ster.

Voor meer informatie: www.puurnoordnederland.nl en www.zaai-ster.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.