Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Iglo op bio-boerderij in Maleisië trekt de aandacht

Een lemen hut, in de vorm van een iglo op een Maleisische biologische boerderij trekt de aandacht van de lokale bevolking. De aarden iglo in Lojing Highlands is naast modder gemaakt van een mengsel van bamboe, takken en koeienmest.

De iglo is gebouwd door Ng Tien Khuan, de veertigjarige eigenaar van de biologische boerderij. "De muren zijn gemaakt van een mengsel van rode modder, koeienmest en wat cement om het wat stabieler te maken", zegt hij. "Het dak is gemaakt van bamboe en riet, bijeengehouden door spijkers en touwen en een mengsel van aarde en koeienmest.


Ng en zijn 1-jaar oude zoontje bij de hut in Lojing Highlands

Het idee is ontstaan nadat enkele bezoekers verzocht hadden om een schuilplaats. "Daarom ben ik gaan verzinnen. Ik ging hierbij voor uniek uitziende structuren, die ook nog eens milieuvriendelijk zijn", licht hij toe. Een hut van hout zou volgens hem maar saai zijn. om toch wat daglicht toe te laten in de iglo, is een raam geïnstalleerd bovenin het dak. "De temperatuur is gemiddeld 21 graden. En de muur is ongeveer 50 centimeter dik. Door de kleine gaten wordt de temperatuur dag en nacht gestabiliseerd.

De bouw heeft uiteindelijk vijftien maanden in beslag genomen. De iglo bestaat uit een kelder, slaapkamer, woonkamer, badkamer en buitenkeuken. Ng twijfelde aanvankelijk aan de haalbaarheid van de hut, als gevolg van het vochtige en natte weer in Maleisi├ź. "Gelukkig viel dit mee. Er is al veel aandacht voor van bezoekers. Daarom ben ik van plan om er nog twee te bouwen. Hierdoor kunnen meer gezinnen tijdens hun reizen op onze boerderij terecht voor een verblijf."
Publicatiedatum: