Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Laatste 53 appelbomen van speciale actie voor Hartmannshof

Voor de 'Saftkelterei Beckers Bester' uit Lütgenrode was dit het laatste project van de 1000-appelbomenactie. De laatste 53 appelbomen zijn de grond in gegaan op Hartmannshof in Rotenburg. Dit betekent voor het bedrijf de eerste stap als een gecertificeerde bio-landbouwer. In de toekomst zal Hartmannshof ook biologische varkens en kippen gaan houden.

Momenteel zijn op het Hartmannshof elf mensen met een handicap werkzaam. "We staan aan het begin, maar hebben grootse plannen", vertelt Heike Borker. Momenteel wordt gebouwd aan een nieuwe gebouw met dertien woningen. Het bedrijf verwacht in de toekomst nog ongeveer twintig mensen met een functiebeperking werk te kunnen bieden."Op lokaal niveau zijn er ideale omstandigheden voor de biologische landbouw", zegt Harald Gabriel van 'Bioland Niedersachsen/Bremen'. Bioland is samen met 'Kompetenzzentrum Ökolandbau Niedersachsen' samenwerkingspartner van Beckers Bester voor dit project.

Peter Mühlhaus, marketingverantwoordelijke bij Beckers Bester, is blij met dit beplantingsproject. "Natuur betekent enorm veel voor ons, duurzaam beheer is daarbij erg belangrijk. Met deze actie willen wij daar de aandacht op vestigen."

Bron: Rotenburger Rundschau
Publicatiedatum: