"Megasimpele gerechten, met de beste ingrediënten"

Iedereen biologisch weer stap dichterbij met restaurant SoloBio

Tholen – Het lunch- en dinerrestaurant van SoloBio draait goed. Pieter Hofland opende op 20 juli een honderd procent biologisch restaurant aan de Steynlaan in Zeist. "Het gaat echt prima, eigenlijk zelfs nog iets beter dan verwacht." Hij geeft aan dat SoloBio met de lunchwinkel zelfs binnen drie maanden zo goed als uit de kosten.

Op vrijdag en zaterdag kan men ook voor het diner bij het restaurant terecht. Op de dinerkaart staat onder meer een biefstukspies, kipsaté en salades. "Dit zijn megasimpele gerechten, maar wel met de beste ingrediënten." De herkenbaarheid van de gerechten was belangrijk voor Pieter. "Voor sommigen is bio al iets vreemds, laat staan als je dan ook nog heel vreemde gerechten op de kaart zet." Hij geeft aan dat velen verbaasd zijn over de prijzen. "We behoren echt tot de goedkopere bio-eetgelegenheden."


De kaart, deze is ook op de website te vinden

Pieter wil uiteindelijk vestigingen van het SoloBio-restaurant door het hele land. Hiervoor is echter nog geduld nodig. "Als de winkel in Zeist als een huis staat, kunnen we ons daar op gaan richten." Hij is momenteel in overleg over twee nieuwe vestigingen. Meer nieuws daarover volgt nog.

Er komt een gemengd publiek op het restaurant af. Veel passanten, maar ook mensen uit de omgeving komen een kijkje nemen. Pieter merkt nu al wel een verschuiving in het publiek. "In het begin was bijna iedereen al echt bio-georiënteerd. Nu is dit duidelijk geen voorwaarde meer."Zijn plannetje lijkt dus te werken. Hij wil met SoloBio vier doelen bereiken: Iedereen moet, zonder uitzondering, biologisch gaan eten. Ook is het belangrijk dat iedereen één of twee dagen in de week geen vlees meer gaat eten. Ook wil Pieter dat mensen weten wat ze eten en zijn vierde doel is om tachtig procent van de winst aan goede doelen te geven. Pieter wil in totaal 121 miljoen euro gaan schenken.

"Ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat deze doelen dichterbij komen. Als we nu niks doen, ben ik ervan overtuigd dat eten over twintig jaar volksvijand nummer één is. En eten kun je nu eenmaal niet verbieden, daarom moet je dit veranderen."


Pieter in het restaurant van SoloBio

Alle activiteiten van SoloBio helpen om deze doelen dichterbij te brengen. Met cateringklussen bijvoorbeeld of les op scholen. “Iedereen biologisch is dus het hoofddoel. Op scholen informeer ik kinderen op een luchtige wijze. Ze mogen soep, chocolade en bio-patatjes proeven. Dit werkt volgens mij echt. De kinderen mogen van mijn best daarna naar de McDonalds rennen, als ze zich er maar bewust van zijn."

Voor meer informatie:

Pieter Hofland
SoloBio, Restaurant en Catering
Steynlaan 20
3701 EE Zeist
030 6933255
info@solobio.nl
www.solobio.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.