Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bereid om vlees in de maaltijden te verwerken"

Heldens Food BV neemt Ting Balanced Food over

Tholen - Heldens Food BV in Oisterwijk heeft onlangs de productie van Ting Balanced Food overgenomen. "We produceren op dit moment nog gescheiden. Dit zal begin volgend jaar worden samengevoegd", licht Jos Heerkens toe.

Ting Balanced Food staat al jarenlang bekend om haar biologisch/vegetarische maaltijden. Heldens Food is gespecialiseerd in de productie van diepgevroren tartaar en filet americain (biologisch en conventioneel). "Hierin verwerken we enkel verse grondstoffen, volgens een uniek recept."In 2012 zullen ook koelverse producten op de markt komen. "De technieken zijn zodanig vernieuwd dat de tartaar en filet americain in de koeling dan veertien dagen houdbaar is." Deze producten zijn vooral voor de out-of-homemarkt bedoeld. Ook van de koelverse filet americain komt een bio-variant op de markt. Jos erkent dat de grondstoffen lastig te vinden waren. "We hebben nu goede leveranciers voor het rundvlees en de specerijen en kruiden gevonden."

Toen Heldens Food de biologische markt verkende, stuitte het bedrijf op Ting Balanced Food. De eigenaar is al op leeftijd en Heldens gaf aan interesse te hebben in dit specialistische bedrijf.

De recepten blijven gelijk. "Ting heeft zo'n specifieke smaak ontwikkeld, die de consument erg lekker vindt. Daar gaan we niks aan veranderen." In tegenstelling tot Ting Balanced Food is Heldens overigens wel bereid om een vleescomponent in de maaltijden te verwerken. "Vega staat hoog in het vaandel bij Ting. Wij zijn op verzoek van de klant wel bereid om vlees of vleesvervangers in de maaltijden te verwerken."

Heldens zal de maaltijden via de bio-groothandel aan de biologische supermarkten gaan leveren. En de grossiers worden rechtstreeks beleverd of via de horecagroothandels.

Voor meer informatie:

Jos Heerkens, 013 5215637, [email protected], www.heldens.info.