Recall biologische rauwe melk in Californië

Ambtenaren in Californië hebben producten van een biologische zuivelproducent in Fresno teruggeroepen, nadat vijf kinderen ziek zijn geworden. Vermoed wordt dat dit veroorzaakt is door bacteriën afkomstig uit rauwe melk. Drie van de vijf kinderen zijn in het ziekenhuis terechtgekomen na symptomen van nierfalen.

Het gaat om producten van het bedrijf Organic Pastures. Rauwe melk mag verkocht worden in Californische winkels, maar de flessen moeten voorzien worden van een waarschuwing dat kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem het beter niet kunnen drinken. De staat behoort hiermee tot de slechts tien staten in de VS waarin toegestaan is dat rauwe melk verkocht wordt in de detailhandel.

"Het drinken van ongepasteuriseerde melk is niet hetzelfde als het eten van rauwe groenten en andere landbouwproducten die gevaarlijke bacteriën kunnen bevatten", zeggen ambtenaren van de gezondheidsdienst. "Eén van de grote problemen is de manier waarop voedsel geconsumeerd wordt. Rauwe melk wordt direct uit de fles geconsumeerd. Er is niet veel dat je kunt doen als daar een verontreiniging in zit", vertelt James Watt van de 'Health Services Department'.

Bron: Upi.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven