In Brussel op 13 december

Congres 'Investeren in zaad voor een duurzame landbouw'

BioForum Vlaanderen organiseert, in samenwerking met FARO (het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) en de Werkgroep Eigen Zaadteelt een boeiende congresnamiddag op 13 december 2011:

'Investeren in zaad voor een duurzame landbouw'

'Diversiteit en plantgoed: levend erfgoed, een alternatieve kijk geïnspireerd door UNESCO'

Ooit selecteerden onze boeren precies dat zaad dat bij hen, hun grond en hun omgeving paste. Zaad, hoe klein ook, is de basis van ons voedsel. En voedsel is de basis van een stabiele maatschappij. We hebben het zaad geërfd van onze voorouders. Zaad maakt deel uit van ons universeel erfgoed, op een nog te weinig verkend raakvlak tussen biodiversiteit en immaterieel cultureel erfgoed.

Vandaag zit zaadveredeling bij enkele grote multinationale spelers en dreigt een stuk erfgoed verloren te gaan. Wat is er gebeurd? Zijn er alternatieven? Hoe kunnen we dit met frisse blik bekijken? Tijdens het congres worden, met de zegen van de Vlaamse UNESCO Commissie, de specialisten ter zake voor u samengebracht voor een boeiende namiddag met lezingen en debat.

Het congres zal om 12:00 uur beginnen en duren tot 17:30 uur. Bekijk de bijlage voor het volledige programma en de praktische details. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.