Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kinderen Op Stoom met pompoensoep en pompoenlantaarntjes

Naturelle trakteert op bio-pompoenen op Dag van de Duurzaamheid

Op 11 november 2011 hebben ongeveer 25 kinderen van Kinderopvangorganisatie Op Stoom pompoensoep en pompoenlantaarntjes gemaakt. De traktatie was ter gelegenheid van de Dag van de Duurzaamheid en onder andere bedoeld om kinderen kennis te laten maken met biologisch geteelde groenten. Een initiatief dat Naturelle van harte ondersteunt.
 
"Naturelle is enthousiast over dit initiatief omdat het kinderen weer in contact brengt met waar eten nu eigenlijk vandaan komt en hoe je het klaar maakt. Op deze wijze leren kinderen op een speelse manier hoe biologische groenten geteeld worden. Door zelf aan de slag te gaan met het maken van pompoensoep en de lantaarntjes worden kinderen meer betrokken bij hun eten. Sommige kinderen waren verbaasd dat pompoen zo lekker was. Ze kenden het alleen als decoratie in de vensterbank", vertelt Cindy van de Velde–Kremer, Algemeen Directeur Naturelle.


De kinderen van Kinderopvangorganisatie Op Stoom hollen de biologische pompoenen uit om er vervolgens pompoensoep en pompoenlantaarntjes van te maken.

De kinderen kregen een educatieve kleurplaat mee met het recept en een afbeelding van hoe een pompoen groeit. De kleurplaat is voor iedereen gratis te downloaden via www.tijdvooreten.nl. De uitgeholde pompoenen namen de kinderen mee naar huis om met kaarsjes erin als mooie lantaarntjes buiten te zetten tijdens Sint Maarten.

De activiteit was een initiatief van Stichting Tijd voor Eten die gezonde lunches op basisscholen stimuleert. Met kinderopvangorganisatie Op Stoom introduceert Tijd voor Eten vanaf november 2011 een warme lunch op acht Noord-Hollandse scholen waar Op Stoom de TSO (tussenschoolse opvang) organiseert.De Hollandse biologische pompoenen werden gedoneerd door Naturelle. Naturelle, de biologische tak van The Greenery, levert biologische groenten en fruit aan supermarkten en het natuurvoedingskanaal in binnen- en buitenland. "De kinderen hebben gewerkt met biologische pompoenen van eigen bodem. Naturelle geeft voorrang aan producten van eigen bodem in het Hollandse oogstseizoen. We werken al jaren met veel Nederlandse biologische telers samen, waardoor we beschikken over een groot Nederlands assortiment", aldus Berry Olsthoorn, Commercieel Manager Naturelle.De pompoenen van Naturelle zijn onder andere afkomstig van biologische pompoenteler Dennis van de Weerd. Ook hij is enthousiast over de actie: "Het is goed om kinderen van jongs af aan te betrekken bij de groei en bloei van groenten en fruit. Bij onze kinderen wordt het met de paplepel ingegoten. Als vriendjes en vriendinnetjes uit de stad komen spelen, leggen onze kinderen uit hoe biologische gewassen op ons land groeien."

Het verhaal van Dennis van de Weerd is hier te vinden. Daarnaast is hij nu teler van de week op www.verseoogst.nl om de actie te ondersteunen.

Meer weten over Naturelle? Kijk op www.natuurlijknaturelle.nl en volg Naturelle op Twitter.
Publicatiedatum: