De Waog: Eigen mestvoorziening dankzij maaimeststoffen
Ook wordt in deze reportage een idee geopperd over hoe meer grond beschikbaar te krijgen voor de teelt van deze maaimeststoffen (gras/klaver of luzerne). Tevens wordt er aandacht besteedt aan de rest van het bedrijf waaronder de boerderijwinkel. Naast Joep van de Bool komt ook zijn vader Wiel aan het woord. Hij werkt al dertig jaar biologisch.
Joep vertelt in de reportage hoe zij erbij zijn gekomen om in hun eigen mestbehoefte te gaan voorzien. Het proces klinkt simpel: "We maaien het gras waar klaver in vermengd zit, verhakselen dit en brengen het naar een ander perceel dat stikstofbehoeftig is. We kunnen dus in feite op ons eigen bedrijf onze eigen mesthoop telen. Maaimeststoffen wordt het genoemd. En sommige mensen noemen het vegetarische mest." Zo voorziet De Waog dus in de eigen mestbehoefte en is er geen fosfaataanvoer binnen het bedrijf.
Klik hier om de uitzending te bekijken.