Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Videoreportage over de bio-tuinderij

De Waog: Eigen mestvoorziening dankzij maaimeststoffen

Vrijdag 11 november heeft de Limburgse televisiezender 3ML een reportage uitgezonden over het gebruik van zogenaamde 'maaimeststoffen' op biologische Tuinderij De Waog in Neer.

Ook wordt in deze reportage een idee geopperd over hoe meer grond beschikbaar te krijgen voor de teelt van deze maaimeststoffen (gras/klaver of luzerne). Tevens wordt er aandacht besteedt aan de rest van het bedrijf waaronder de boerderijwinkel. Naast Joep van de Bool komt ook zijn vader Wiel aan het woord. Hij werkt al dertig jaar biologisch.



Joep vertelt in de reportage hoe zij erbij zijn gekomen om in hun eigen mestbehoefte te gaan voorzien. Het proces klinkt simpel: "We maaien het gras waar klaver in vermengd zit, verhakselen dit en brengen het naar een ander perceel dat stikstofbehoeftig is. We kunnen dus in feite op ons eigen bedrijf onze eigen mesthoop telen. Maaimeststoffen wordt het genoemd. En sommige mensen noemen het vegetarische mest." Zo voorziet De Waog dus in de eigen mestbehoefte en is er geen fosfaataanvoer binnen het bedrijf.

Klik hier om de uitzending te bekijken.  
Publicatiedatum: