"De stampot is al bijna volledig biologisch"

Wisselwinkel IJscuypje/Stamppotje wil meer bio gaan gebruiken

Wisselwinkel IJscuypje/Stamppotje wil het komende jaar flink uitbreiden. De keten telt nu zeven zaken, maar wil dat in 2012 verdubbelen en kijkt daarbij ook nadrukkelijk buiten de Amsterdamse stadsgrenzen. Dat meldt mede-eigenaar Serge Krijger tegen Out-of-Home-Shops.

Het van oorsprong Amsterdamse bedrijf, dat 's zomers ijs verkoopt en 's winters stamppotten, heeft momenteel zes vestigingen in Amsterdam en een in Haarlem. Daar komen volgend jaar sowieso een vestiging in Utrecht bij, aan de Biltstraat, en twee in Amsterdam, aan de Heiligeweg en de Middenweg. Die winkels moeten volgens planning in het voorjaar de deuren openen. Daar moeten in 2012 nog drie of vier vestigingen bij komen. Waar die precies komen, is nog onduidelijk. "Maar we willen in de toekomst door heel Nederland zitten", aldus De Krijger.

Ook wil de keten meer werken met franchisers. Nu zijn twee van de zeven vestigingen van franchisers, maar dat aantal willen de eigenaren graag verhogen. "Alles in eigen beheer doen, is niet vol te houden", licht De Krijger toe.

Ook wil de winkelketen steeds meer biologische producten gebruiken en vooral gebruik maken van ingredi├źnten uit de nabije omgeving van de winkels. "De stamppot is al bijna volledig biologisch", vertelt De Krijger, "en ook met het ijs wil IJscuypje/Stamppotje die kant op." De Amsterdamse winkelketen is niet de enige met een zomer/winter concept.

Op zes treinstations verspreid over het land zijn onlangs zes Swirl-winkels omgebouwd tot Unox-winkels. Klanten kunnen daar ook typisch Hollandse kost krijgen, zoals stamppotten en rookworst.

Bron: Out-of-Home

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.