Woningcorporatie op bezoek bij Eco Fields en Makandra

Woonstede nam ruim 100 leden van bewoners- en activiteitencommissies vrijdag als dank voor hun tomeloze inzet in hun buurt, wijk of gebouw, een dag mee uit. Deze driejaarlijkse dag had dit keer het thema duurzaamheid.

"Woonstede kan zich als vierde woningcorporatie in Nederland rekenen tot de zogenaamde klimaatcorporaties en heeft de thema's duurzaamheid en energiezuinigheid hoog in het vaandel staan. We vinden het belangrijk om dit aan deze mensen over te brengen, die zoveel contact hebben met de bewoners in hun buurt, wijk of gebouw", vertelt Marian Teer.

De reis ging naar de biologische kalverhouderij Eco Fields in Wekerom. Daar brengen ze op een nieuwe manier stad en platteland dichter bij elkaar. De bewoners kunnen proeven en beleven wat de natuur ons daar te bieden heeft. Eco Fields gebruikt smaakvolle en eerlijke producten en voert een duurzame bedrijfsvoering die respect heeft voor dier en milieu. De bewoners bezochten vervolgens de meer dan 300 jaar oude zorgboerderij Makandra, onderdeel van 's Heeren Loo in Ede. Makandra verbouwt en verkoopt producten in hun biologische boerderijwinkel.

Terug op Eco Fields vertelde gastspreker en energiemanager Cees van Beek van onder meer Energie Manager Online hoe je zelf duurzaam energie kan besparen in je woning.

Om de dag in stijl af te sluiten werd naast de lunch ook het diner bereid door het duurzame pop-up restaurant Puur-E. Hiervoor werden alleen biologische producten gebruikt, waarbij het vlees afkomstig was van Eco Fields en de groenten van Makandra.

Bron: Woonstede

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.