"Recordjaar met bijna 10.000 ton aan bio-groenten"

Goed jaar voor telerscoöperatie Ökobo in Bodensee-gebied

Tot in november worden in de Duitse gebied bij de Bodensee nog appelen geoogst. Ook voor biologische groenten was 2011 een recordjaar. "We hebben een oogst van bijna 10.000 ton", aldus Bernhard Strauch, directeur van Ökobo. Dit is de grootste telerscoöperatie van biologische agf in het gebied. Bij Ökobo zijn 32 biologische telers uit de regio langs de Bodensee, tussen Lindau en Bodman tot aan Ravensburg, aangesloten. Zij hebben hun krachten gebundeld en telen in totaal op ongeveer 400 hectare voor Ökobo.

We leveren vaak rechtstreeks vanaf de boerderij, dat wil zeggen van boer tot klant", aldus Bernhard. Naast de kortere routes, draagt dit concept ook bij tot het behoud van de landelijke structuren. De consument weet ook precies waar de producten vandaan komen. "Op ieder krat dat geleverd wordt, plakken we een label met daarop het adres van de fruittelers."

Appelrassen

De Ökobo-telers telen in totaal meer dan 20 verschillende appelrassen. Dit varieert van de populaire Boskoop tot de Elstar. Ook telen ze Santana's en Topaz-appelen. Er komt steeds meer interesse in de producten volgens Bernhard. "Vroeger hadden we een kleine klantenkring die fervent biologisch kocht. Al meer dan tien jaar zien we dit klantenaantal aanzienlijk groeien."Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven