Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Recordjaar met bijna 10.000 ton aan bio-groenten"

Goed jaar voor telerscoöperatie Ökobo in Bodensee-gebied

Tot in november worden in de Duitse gebied bij de Bodensee nog appelen geoogst. Ook voor biologische groenten was 2011 een recordjaar. "We hebben een oogst van bijna 10.000 ton", aldus Bernhard Strauch, directeur van Ökobo. Dit is de grootste telerscoöperatie van biologische agf in het gebied. Bij Ökobo zijn 32 biologische telers uit de regio langs de Bodensee, tussen Lindau en Bodman tot aan Ravensburg, aangesloten. Zij hebben hun krachten gebundeld en telen in totaal op ongeveer 400 hectare voor Ökobo.

We leveren vaak rechtstreeks vanaf de boerderij, dat wil zeggen van boer tot klant", aldus Bernhard. Naast de kortere routes, draagt dit concept ook bij tot het behoud van de landelijke structuren. De consument weet ook precies waar de producten vandaan komen. "Op ieder krat dat geleverd wordt, plakken we een label met daarop het adres van de fruittelers."

Appelrassen

De Ökobo-telers telen in totaal meer dan 20 verschillende appelrassen. Dit varieert van de populaire Boskoop tot de Elstar. Ook telen ze Santana's en Topaz-appelen. Er komt steeds meer interesse in de producten volgens Bernhard. "Vroeger hadden we een kleine klantenkring die fervent biologisch kocht. Al meer dan tien jaar zien we dit klantenaantal aanzienlijk groeien."


Publicatiedatum: