Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verblijfsaccommodatie op boerenbedrijven gezocht!

Buitenlands bezoek BioVak 2012

Tholen - De organisatie van BioVak 2012 verwacht weer enkele honderden buitenlandse gasten van boerenbedrijven te kunnen verwelkomen in januari. Boeren uit Duitsland, België, Denemarken en Engeland weten de weg inmiddels te vinden naar de beurshal in Zwolle. Mede-organisator Sjoerd De Hoop is blij met deze buitenlandse belangstelling: "Een geweldige kans om de internationale verbondenheid met collega's te versterken."

De buitenlandse gasten komen deze keer ook van ver. Uit landen als Zweden, Oekraïne, Peru, Canada of Spanje. "Uit deze landen zijn geen hele grote groepen te verwachten, het varieert van 8–25 personen per land. Deze boeren komen niet alleen voor de BioVak, maar willen graag nog iets langer in ons land blijven om meer van de biologische landbouw te zien."

Het managementteam van BioVak wil deze buitenlandse boeren graag in contact brengen met Nederlandse biologische boeren die overnachtingsmogelijkheden kunnen aanbieden. Veel biologische boerderijen verhuren verblijfruimtes voor gezinnen of groepsaccommodaties. "Wij zoeken boeren en tuinders binnen een straal van honderd kilometer van Zwolle die overnachtingruimtes verhuren."

Dit levert volgens Sjoerd meerdere voordelen op: "De buitenlandse gasten hoeven geen dure hotels te boeken en krijgen een exclusief kijkje in het Nederlandse boerenbedrijf. Voor de Nederlandse boeren levert het naast klandizie ook een leuke uitwisseling van kennis op met buitenlandse collega's en mogelijkheden voor een tegenbezoek."

In januari 2012 komt Uitgeverij Boekhout, eveneens uitgever van BioJournaal, weer met een nieuwe editie uit van het Handboek Bio. In deze uitgave is ook een rubriek Recreatie en Verblijfsaccommodatie opgenomen. "Dat is een goed initiatief, wij lopen in onze sector voorop als het gaat om toegankelijkheid van onze bedrijven. Biologische ondernemers zijn trots op hun bedrijf en dat willen ze graag laten zien. De nieuwe rubriek in het Handboek Bio draagt er aan bij dat deze biologische bedrijven beter te vinden zijn", aldus Sjoerd.

Aanmeldingen voor verhuur aan buitenlandse BioVak-bezoekers graag per e-mail melden bij Sjoerd de Hoop: [email protected].

Wilt u als biologisch boerenbedrijf opgenomen worden in de rubriek Recreatie- en verblijfsaccommodatie in het Handboek Bio? Mailt u dan naar [email protected].