"Bio verschuift van niche naar mainstream"

Jaarlijkse groei van 2,6% verwacht in Britse bio-branche

Volgens IBIS World zal de verkoop van biologische voedsel in het Verenigd Koninkrijk de komende vijf jaar gaan toenemen. En wel met gemiddeld 2,6 procent per jaar. De aspecten milieu, dierenwelzijn en gezondheid blijven de vraag naar biologisch voedsel opdrijven. Andere factoren die de vraag naar bio-voedsel beïnvloeden zijn het besteedbaar inkomen, het consumentenvertrouwen, de prijs en de beschikbaarheid van biologisch voedsel.

IBIS World schat dat de inkomsten van de bio-branche in de komende vijf jaar met gemiddeld 2,6 procent per jaar gaan toenemen. Wat resulteert in een totaalomzet van ongeveer 2,02 miljard pond. Het aandeel in de totale voedingsomzet zal relatief laag blijven. Voor 2011-2012 wordt een omzetgroei van 3,5 procent verwacht.

Volgens Rachel Lohan van IBIS World was de vraag naar bio-voedsel tot aan de recessie sterk. "Biologische voeding is van niche naar de mainstream aan het verschuiven. Supermarkten maken steeds meer schapruimte vrij en hebben zelf ook steeds meer bio-huismerkproducten", zegt ze.

Bron: Digital Journal

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven