Restaurant De Kas verkozen tot Duurzaam Restaurant 2012

Restaurant en kwekerij De Kas in Amsterdam heeft in GaultMillau 2012 de award voor Duurzaamste Restaurant gewonnen. Voor Ronald Kunes, die de prijs maandag in het Afis Circustheater in Scheveningen in ontvangst nam, een fantastisch moment. "Een erkenning voor een stap, die mijn werkgever Gert-Jan Haggeman tien jaar geleden al durfde te nemen."

"Een willekeurige menukaart met alleen producten uit de regio", zo begon het oordeel van de inspecteurs. "Biologisch of met een viskeurmerk. Iedere dag één menu, met die producten die voorradig zijn."

Op een weblog schrijft de eigenaar over zijn eigen kwekerij met duurzame producten en zijn omscholing van boer naar kok. "Duurzaamheid is nu een hype, voor ons was het tien jaar geleden al iets vanzelfsprekends. Gert-Jan is daarin een visionair en hij heeft het gewoon gedaan. We blijven dicht bij de basis en zien de natuur als een belangrijk element van onze menu's."

Bron: Misset Horeca

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.