NOFA Vermont zamelt 170.000 dollar in voor door orkaan getroffen boeren

De 'Northeast Organic Farming Association' in Vermont (NOFA Vermont) heeft 170.000 dollar ingezameld voor biologische bedrijven die beschadigd zijn geraakt door de tropische storm Irene. De afsluiting van de online veiling op zaterdag 15 oktober betekende het einde van de inzameling. Het geld, dat onder meer uit directe donaties afkomstig is, zal gebruikt worden om de lokale biologische landbouw weer op te bouwen na de tropische storm Irene.

In de dagen na Irene kwamen de NOFA Vermont-medewerkers bijeen om te bepalen hoe ze de landbouwers konden helpen. Duidelijk was dat er vooral geld nodig was, aangezien er kassen, apparatuur en akkers verwoest waren. Ook het vee is niet ongeschonden uit de storm gekomen. De organisatie heeft sinds 1997 een Farmer Emergency Fund, maar dit was tot nu toe alleen gebruikt om te helpen bij bijvoorbeeld schuurbranden.

"We hebben nog nooit zo'n grote ramp ervaren", zegt Enid Wonnacott, uitvoerend bestuurder van de organisatie.

Begin oktober hebben de eerste achttien boeren al een deel van het ingezamelde geld ontvangen. Rond deze tijd zullen medewerkers, bestuursleden en boeren elkaar weer ontmoeten om wederom te bepalen waar het geld momenteel het hardst nodig is. "Het betekent zo veel voor ons om deze ondersteuning te ontvangen. Ik weet dat veel mensen die hulp nodig hebben dit ontzettend waarderen", reageert een boer.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.