Nagenoeg geen biologische kip verkrijgbaar

Estland: De biologische productie neemt nog steeds toe

De biologische landbouw is nog altijd groeiende in Estland. Merit Mikk van de 'Estonian Organic Agriculture Foundation' geeft aan dat in 2010 in totaal 130.000 hectare grond gewijd was aan biologische landbouw. En er waren 1.400 producenten gecertificeerd volgens de biologische richtlijnen. In 2009 waren dit nog 1.276 bedrijven en 102.767 hectare land.

De hoeveelheid verwerkte producten was echter nog altijd klein in het land. De verwachting is dat de trend van 100 tot 150 nieuwe producenten per jaar voort zal zetten.

Biologische producten zijn in het biologische gedeelte van de grote winkels in Estland verkrijgbaar. De invloed van stijgende voedselprijzen is merkbaar, maar klanten zijn bio trouw gebleven. Estse consumenten geven de voorkeur aan binnenlandse biologische producten. Producten als biologische melk en eieren worden regelmatig beschikbaar gesteld in de grotere steden. Er zijn ook wat gaten in de markt, zo is er nagenoeg geen biologische kip verkrijgbaar.

Bron: ERR News via www.organic-market.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.