Bionext-directeur stuurt brief naar FD

Parel van de agrofoodsector over het hoofd gezien

In een vorige week verschenen special over de Agrofoodsector, is het Financieel Dagblad de biologische sector vergeten. De onderstaande reactie van Bionext is als ingezonden brief geplaatst in het Financieel Dagblad van 26 oktober, zie dit PDF-bestand.

Vorige week verscheen bij het Financieel Dagblad een special over de Agrofoodsector. De redactie heeft hiervoor zijn huiswerk niet helemaal goed gedaan. De parel van de Nederlandse land- en tuinbouw ontbreekt: de biologische sector met 1.500 landbouwbedrijven en 1.800 bedrijven in de handel en verwerkende industrie.

De overheid heeft de biologische landbouw wel eens de kraamkamer van duurzaamheid genoemd. Biologische boeren worden namelijk gedwongen slimme oplossingen te verzinnen om succesvol te kunnen produceren zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. De innovaties die hier een gevolg van zijn, helpen ook de gangbare landbouw schoner te maken en versterken de positie van Nederland als kennisexportland.

Consumenten weten dit alles zeer te waarderen. De sector heeft een consumentenjaaromzet van circa 800 miljoen, nog los van de internationale handel en de export die ook op circa 800 miljoen geschat wordt. Supermarkten verkochten in het eerste half jaar van 2011 dertig procent meer biologische voeding, een stijging die een versnelling is van de toch al onafgebroken groei van de afgelopen tien jaar. De helft van alle 'duurzame voeding' is biologisch.

Misschien heeft de redactie gedacht dat biologisch zo normaal geworden is dat aandacht niet nodig is. Maar helemaal ongenoemd laten, lijkt ons een omissie.

Bavo van den Idsert, directeur Bionext

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.