22 tot en met 25 november 2012

'Alles in het teken van natuurvriendelijk tuinieren' op VolksTuinVakbeurs GroenePassie

Mike en Joop de Looze van ICEM en Bertus Buizer van Buizer Advies organiseren van donderdag 22 tot en met zondag 25 november 2012 in de Americahal te Apeldoorn de eerste VolksTuinVakbeurs GroenePassie. Dat gebeurt in samenwerking met AVVN, de landelijke organisatie voor hobbytuinders. Media partners zijn het gerenommeerde tuinmagazine 'Groei en Bloei' en het Vakblad van AVVN voor hobbytuinders, 'De Tuinliefhebber'.

Deze duurzame vakbeurs wordt bezocht door echte tuin- en natuurliefhebbers, die weten wat ze willen en die zoeken tot ze het vinden. De echte hobbytuinders kunnen nu naar een echte vakbeurs waar ze al het goede onder één dak vinden. Waar ze niet alleen bloemen, planten, zaden, gereedschappen en attributen aanschaffen, maar ook gedegen adviezen krijgen, inspirerende workshops kunnen bijwonen waarin kennisoverdracht centraal staat. Bijvoorbeeld over biologisch tuinieren en/of permacultuur, dak- en balkontuinen en stadslandbouw.

De data van de beurs VTV GroenePassie in november vallen in een periode dat veel liefhebbers van tuinieren zich oriënteren op het nieuwe tuinseizoen. De ideeën van de potentiële deelnemers kunnen hier uitgroeien tot een trend. Op deze vakbeurs kunnen zij het laten zien en daarmee zorgen voor een nieuwe inspiratie.


Een inspirerende blik op een duurzame toekomst

De belangstelling voor de volkstuin is nog nooit zo groot geweest. Voor veel van de duizenden bezoekers van deze vakbeurs VTV GroenePassie is de volkstuin een belangrijke bezigheid. Mensen staan tegenwoordig in de rij voor een volkstuin. Ook steeds meer jongere volwassenen willen een volkstuin starten. Zelf groenten verbouwen is nog nooit zo populair geweest. De volkstuin wordt de hobby waarin bezitters en huurders hun persoonlijke smaak combineren met eigentijdse trends. Groenten, fruit, aardappelen, bloemen en andere planten zelf verbouwen is in.
Ook het natuurvriendelijk tuinieren neemt hand over hand toe.

Nederland kent naar schatting zo'n 240.000 volkstuinen met meer dan 750 verenigingen van volkstuinders/hobbytuinders, waarvan vele zijn aangesloten bij het AVVN.

Klik hier voor meer informatie over de VolksTuinVakbeurs.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven