BioVak vindt net als de vorige keer weer plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle. In de 5 jaar tijd is de beurs elk jaar fors gegroeid. Vorig jaar telde de BioVak 354 stands en 17.000 bezoekers. Op de komende BioVak van 18 en 19 januari 2012 rekent ICEM op 400 stands en ruim 20.000 bezoekers.
Bij de organisatie van Horeca congres en workshops wordt samengewerkt met onder ander Koksgilde, de ledenorganisatie van de Nederlandse Vereniging van Koks en Chef-koks (2.750 leden, hun blad heet Koks Koerier) en het magazine Culinaire Saisonnier. Het merendeel van de deelnemers aan het Horecacongres zal naar verwacht uit koks bestaan. Het doel is vooral om duurzaam en biologisch werkende ondernemers in de land- en tuinbouw meer te betrekken bij de Horeca en andersom.
In het Horeca congres staat de kok als ambassadeur van lekker en gezond eten centraal. Om het congres een hoog praktisch gehalte te geven, zal een ervaren twee sterrenkok met de nodige naam en faam een van de inleiders zijn. Na afloop van het congres vindt er een biologische lunch plaats, waarna de deelnemers aan de workshops van hun voorkeur kunnen deelnemen.
Na de workshops kunnen de deelnemers al of niet onder begeleiding de vakbeurs bezoeken. Zij zullen dan voor de beursdeelnemers en -bezoekers herkenbaar zijn als kok, zodat er op de beursvloer wat gemakkelijker een goede interactie zal kunnen plaatsvinden tussen standhouders en beursbezoekers (voornamelijk producenten) enerzijds en koks anderzijds.
Aan het einde van de middag van deze tweede beursdag worden er een kookdemonstratie en een proeverij verzorgd in de lijn van het congresthema.
Programma Horeca congres:
- 11:00-12:00 uur: Congres
- 12:00-13:00 uur: Biologische lunch
- 13:00-14:15 uur: Eerste serie workshops
- 14:30-15:15 uur: Tweede serie workshops
- 15:30-16:45 uur: Bezoek Vakbeurs
- Vanaf 17:00 uur: Kookdemonstratie en proeverij