Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw bij Natrada: Twee Zuid-Franse bio-wijnen uit de Rhône vallei

"Bij toeval kwam ik deze twee biologische wijnen tegen en was zeer verrast door de aangename smaak", vertelt Ramon van Huffelen van Natrada. Deze Zuid-Franse wijnen komen van dezelfde wijnboerderij en worden op verschillende wijngaarden in de streek verbouwd. Hierdoor heeft toch iedere wijn haar eigen druif, procedé en smaak.

Biologische Mont Caillou Cabernet Sauvignon

Deze wijn is afkomstig uit het Franse rotsgebergte dat ligt in de Rhone Vallei. Op 50 kilometer ten noordoosten van Montpellier ligt het plaatsje Vergèze waar de wijnboerderij Vignoble de la Voie d’Héraclès is gevestigd. Op de wijngaarden van Vin de Pays d'Oc worden volgens biologische wijze de druiven geteeld die deze rode wijn haar specifieke smaak geven.

"Tijdens het rijpingsproces ontstaat de smaak van donkere bessen en cassis. En dat proef je. Hierdoor komt een karakteristiek fruitige smaak tot stand, die zacht in de mond rolt en fijne tannines geeft. Kortom een wijn die zelfs buiten de maaltijd om goed tot haar recht komt."


Biologische Mont Caillou Merlot

Deze Zuid Franse wijn komt van de wijngaarden Vin de Pays du Gard dat ligt in de buurt van Vergèze vlak bij de Middellandse zee. De wijngaarden liggen op rotsachtige percelen. Overdag slaan ze de warmte van de zon op en 's nachts geven ze de warmte weer af aan de wijnstokken. "Hierdoor ontstaat er een bijzondere rijping van de druif", vertelt Van Huffelen verder, "waardoor deze wijn haar specifieke charme en smaak verkrijgt. Tijdens rijping ontstaan de smaken van rijpe kersen en cassis die de wijn een zacht, sappig en aromatische smaak geeft. Kortom twee aangename wijnen die mij bijzonder hebben verrast."

Consumentenprijs 5,98 euro

Deze wijn is te bestellen via Natrada B.V. Meer informatie of een proeffles?: [email protected] of bel: 055-5337799.
Publicatiedatum: