Uitdaging voor boer en burger

Studiedag Stadsgerichte landbouw

Op vrijdag 25 november organiseert Stichting De Twaalf Ambachten, met steun van ZLTO en in samenwerking met de Brabantse Milieufederatie een studiedag over stadsgerichte landbouw, met sprekers uit de wetenschap (WUR en LEI), de moderne organische recyclingindustrie (Orgaworld) en uit de dagelijkse praktijk van biologische landbouw en natuurbescherming.

Participatie van stadsbewoners, nieuwe groene financieringsmogelijkheden op basis van grondverwerving en CO2-neutrale technische innovatie ten behoeve van stadsgerichte landbouw naar menselijke maat: ontdek de nieuwe sleutelbegrippen waarover sprekers vanuit verschillende disciplines het deze dag zullen hebben. Consequente doorvoering hiervan genereert een eerlijker beloning voor de duurzaam werkende boer en gezonde voedselzekerheid voor de stadsbewoner.In deze tijd van riskant korten op natuur biedt de biodiversiteit brengende kringlooplandbouw bovendien een zegenrijk perspectief voor mens en natuur.

Op deze dag zal in worden gegaan op vier belangrijke, volgens de stichting onlosmakelijk met elkaar verbonden, thema's:

  1. Moderne kringlooplandbouw is historisch gebaseerd op het enige type landbouw, dat 4.000 jaar achtereen standhield - tot de kunstmest kwam: de oude Chinese kringlooplandbouw. Nu is nieuwe stadsgerichte landbouw mogelijk dankzij ultramoderne recyclingtechnologie;
  2. Nieuwe groene financiering, waardoor landbouwgronden rondom de steden vrij gemaakt kunnen worden voor stadsgerichte boeren en hun medewerkers;
  3. Stadsgerichte landbouw versterkt lokale economie, brengt boer en consument dichter bij elkaar, arbeid uit de stad naar het platteland in de regio en gezond voedsel naar de stad.
  4. Technische innovatie voor de stadsgerichte boer en tuinder met als voorbeeld een nieuw, modern, lichtgewicht en CO2-neutraal elektrisch landbouwwerk- en voertuig.

Klik hier voor het volledige programma, met meer toelichting.

Datum: vrijdag 25 november, 10:30-17:00 uur.
Plaats: Grote Zaal Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 's-Hertogenbosch (nabij station NS en met ruime parkeerplaats).
Toegang (inclusief lunch) 60 euro; studenten en donateurs De Twaalf Ambachten 45 euro.
Aanmelding door betaling op bankrekeningnummer. 3939393 t.n.v. De Twaalf Ambachten, Boxtel, onder vermelding van Studiedag 25 november.

Meer informatie over de inhoud van deze studiedag: Lieselot Leeflang, De Twaalf Ambachten, 0411 672621.
Meer informatie over betaling en aanmelding: Jack van Beugen, De Twaalf Ambachten , 0411 672621.
Voor informatie over de Verkadefabriek: telefoonnummer receptie: 073 6818150.
Klik hier voor de routebeschrijving naar de Verkadefabriek.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven