Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

IFOAM: Belangrijke week voor voedselzekerheid

IFOAM zal tijdens de World Food Security in Rome deelnemen aan twee belangrijke bijeenkomsten. Van 17 tot en met 22 oktober zal het 'Committee on Food Security' (CFS) bijeenkomen om het 'Global Strategic Framework' (GSF) voor voedselzekerheid te bespreken, evenals twee rapporten over landroof en 'prijsvolatiliteit en voedselveiligheid'.

Bij het GSF zijn vertegenwoordigers van de overheid, de VN, maatschappelijke organisaties en de particuliere sector vertegenwoordigd. IFOAM-voorzitter André Leu is één van de slechts veertig 'civil society delegates' die deel mogen nemen in de CFS-vergadering.

IFOAM wil graag aandacht voor het VN-rapport uit 2008 'United Nation's 2008 IAASTD' en het recent uitgebrachte rapport waarin beweert wordt dat agro-ecologie de wereldvoedselproductie kan verdubbelen.

Wat deze week in Rome gebeurt, zal van grote invloed zijn op de strategie die maatschappelijke organisaties zullen hebben bij de voorbereiding van Rio+20. Als de CFS geen succes is, zullen deze organisaties tijdens Rio+20 nog verder aan moeten dringen op een belangrijke verschuiving. in het voedsel- en landbouwbeleid. IFOAM ziet deze bijeenkomsten dan ook als een belangrijke stap naar Rio. 
Publicatiedatum: