Internetplatform voor internationale eco-normen geopend

In derde landen worden vaak andere voorwaarden gesteld en controleprocedures voor biologische producten gebruikt dan in de Europese Unie. Het nieuwe internetplatform van het 'Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung' (BLE) brengt de verschillende internationale eco-certificatienormen bij elkaar en koppelt deze aan gerelateerde informatie.

Maandag 10 oktober heeft Christine Natt, vice-voorzitter van de BLE, dit informatie platform officieel geopend. Dit deed ze op de internationale vakbeurs Anuga in keulen.

Het meertalige informatie-systeem (Engels, Spaans en Duits) stelt geïnteresseerden in staat om gemakkelijk te zoeken in de verschillende normen. Daarnaast kunnen zij antwoord krijgen op individuele vragen door de geldende voorschriften met elkaar te vergelijken. Het is een efficiënt hulpmiddel voor producenten, controleurs en certificatie-instellingen om tot een transparante besluitvorming te komen.

Ga via deze link naar het online informatieplatform: www.organic-standards.info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.