Genetische modificering de oplossing?

Professor Dr. Don Huber geeft presentaties over effecten glyfosaat

Is genetische modificering van gewassen de oplossing voor het wereldvoedsel- tekort, of veroorzaken deze gewassen onverklaarbare ziekten bij dier en mens? Het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding organiseert op vier plaatsen in Nederland een lezing van Emeritus Professor Dr. Don Huber. Dr Don Huber is als plantenziektenkundige verbonden aan de Purdue University in West Lafayette in de Verenigde Staten, en kolonel b.d. in het Amerikaanse leger.

Dr. Huber zal verslag doen van de resultaten van meer dan 35 jaar wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van Glyfosaat (Roundup) op de gezondheid van bodem, gewas en consument (mens en dier) en op de voedsel- en omgevingsveiligheid.

Tevens wil Dr. Huber zijn bezorgdheid uiten over nieuwe mogelijk ziekteverwekkende organismen die onlangs zijn ontdekt in genetisch gemodificeerde maïs en soja en in dieren die hiermee zijn gevoerd, na een spontane abortus. Deze signalen vindt hij zo onheilspellend, dat hij begin 2011 in een brief de Amerikaanse Secretaris van Landbouw, de heer Tom Vilsack, dringend heeft verzocht genetisch gemodificeerde luzerne niet voor vrije teelt toe te laten, zolang de voedselveiligheid van Ggo-gewassen niet wetenschappelijk is aangetoond.

De lezingen zullen plaatsvinden op:

  • 25 oktober 2011 in Wageningen en Assen
  • 26 oktober 2011 in Den Bosch en Den Haag

Voor meer informatie over de lezingen en achtergrond informatie over glyfosaat en de effecten op grond, gewas en consument zie de website van het Netwerk voor Vitale Landbouw en Voeding: www.netwerkvlv.nl.

Behalve in Den Haag hebben de zalen hebben een beperkte capaciteit: wie het eerst komt, het eerst maalt. Toegang vindt plaats op basis van tijdstip van opgave en betaling. Het Netwerk VLV wil boerderijen de apotheken van de toekomst laten zijn. Hoe dit mogelijk is, zal begin maart 2012 in een seminar van een dag worden gepresenteerd, met onder andere Gary Zimmer, Jerry Brunetti, Dr. Don Huber en Peter Vanhoof als sprekers.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.