Kookworkshop voor professionele koks in de NürnbergMesse

Met de BioFach heeft Neurenberg een enorm voordeel ten opzichte van andere steden. De naam Neurenberg wordt namelijk al snel geassocieerd met biologisch. Zaak is dus het eten dat in de stad geserveerd wordt niet alleen goed is, maar dat hier ook verantwoord mee om wordt gegaan. Daarom heeft de NürnbergMesse koks uit commerciële keukens uitgenodigd voor een kookworkshop met biologische producten.

In de kookworkshop zijn verschillende potentiële ambassadeurs van biologisch voedsel samengebracht. De kokkin van het Martha-Maria ziekenhuis bijvoorbeeld en een traiteur voor kinderen, evenals een groothandel in biologische groenten en fruit.


De chef van de NürnbergMesse Michael Fischer deed ook mee aan de workshop. Hij maakt dagelijks vier gerechten klaar voor 340 medewerkers van het beurscomplex, waarvan één biologisch.

De koks leerden onder meer wat er komt kijken bij het bakken van biologisch vlees. De deelnemers erkenden uiteindelijk dat het vlees sappiger was en beter van smaak.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven