Met de BioFach heeft Neurenberg een enorm voordeel ten opzichte van andere steden. De naam Neurenberg wordt namelijk al snel geassocieerd met biologisch. Zaak is dus het eten dat in de stad geserveerd wordt niet alleen goed is, maar dat hier ook verantwoord mee om wordt gegaan. Daarom heeft de NürnbergMesse koks uit commerciële keukens uitgenodigd voor een kookworkshop met biologische producten.
In de kookworkshop zijn verschillende potentiële ambassadeurs van biologisch voedsel samengebracht. De kokkin van het Martha-Maria ziekenhuis bijvoorbeeld en een traiteur voor kinderen, evenals een groothandel in biologische groenten en fruit.
De chef van de NürnbergMesse Michael Fischer deed ook mee aan de workshop. Hij maakt dagelijks vier gerechten klaar voor 340 medewerkers van het beurscomplex, waarvan één biologisch.
De koks leerden onder meer wat er komt kijken bij het bakken van biologisch vlees. De deelnemers erkenden uiteindelijk dat het vlees sappiger was en beter van smaak.
Abonneren
Vacatures
Kookworkshop voor professionele koks in de NürnbergMesse
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'