Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kookworkshop voor professionele koks in de NürnbergMesse

Met de BioFach heeft Neurenberg een enorm voordeel ten opzichte van andere steden. De naam Neurenberg wordt namelijk al snel geassocieerd met biologisch. Zaak is dus het eten dat in de stad geserveerd wordt niet alleen goed is, maar dat hier ook verantwoord mee om wordt gegaan. Daarom heeft de NürnbergMesse koks uit commerciële keukens uitgenodigd voor een kookworkshop met biologische producten.

In de kookworkshop zijn verschillende potentiële ambassadeurs van biologisch voedsel samengebracht. De kokkin van het Martha-Maria ziekenhuis bijvoorbeeld en een traiteur voor kinderen, evenals een groothandel in biologische groenten en fruit.


De chef van de NürnbergMesse Michael Fischer deed ook mee aan de workshop. Hij maakt dagelijks vier gerechten klaar voor 340 medewerkers van het beurscomplex, waarvan één biologisch.

De koks leerden onder meer wat er komt kijken bij het bakken van biologisch vlees. De deelnemers erkenden uiteindelijk dat het vlees sappiger was en beter van smaak.
Publicatiedatum: