"Mooie kans om IFOAM sterker op de agenda te zetten"

Eosta-topman vereerd met bestuursfunctie in IFOAM World Board

Volkert Engelsman, directeur van Eosta, maakt deel uit van het nieuwe bestuur van IFOAM. Dit werd op 3 oktober besloten tijdens de driejaarlijkse Algemene Vergadering van de wereldwijde koepelorganisatie van de biologische beweging.

Net terug uit Korea geeft Volkert Engelsman zijn eerste reactie: "Ik voel me vereerd dat ik voor deze functie ben gekozen. Eosta heeft zijn huidige positie in de biologische markt kunnen bereiken dankzij randvoorwaarden die er zonder IFOAM niet geweest waren. Nu is het tijd om iets terug te doen. Ik zie het als een mooie kans om IFOAM sterker op de agenda van het internationale bedrijfsleven te zetten, zodat er meer binding ontstaat tussen de biologische landbouw en de hele waardeketen. Daarnaast kan het innoverende en ondernemende vermogen binnen IFOAM wel een steuntje in de rug gebruiken."

Ondernemerschap en vernieuwing zijn nodig, volgens Engelsman, om de duurzaamheidsprestaties van biologische landbouw beter te communiceren: "De consument is niet alleen geïnteresseerd in biologisch, maar ook in transparantie over bijvoorbeeld bodemvruchtbaarheid, watergebruik, biodiversiteit, klimaat, dierenwelzijn, energie en sociale duurzaamheid. Wordt de welvaart eerlijk verdeeld? Zijn er ontwikkelingsmogelijkheden voor de boeren? De biologische sector levert deze waarden vaak zonder ze expliciet te maken, laat staan ze te communiceren en verzilveren."IFOAM zoekt daarom naar manieren om aanvullende indicatoren voor duurzaamheid te ontwikkelen, die vervolgens kunnen worden gemeten, gecommuniceerd en verzilverd voor de boeren die dat verdienen, aldus Engelsman. Eosta heeft hier zelf uitgebreide ervaring mee opgedaan door het Nature & More transparantiesysteem en de Nature & More 'duurzaamheidsbloem', waarmee de verschillende aspecten van duurzaamheid in kaart worden gebracht en gecommuniceerd.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven