Nieuwe Vlaamse bio-campagne: Genieten van authentieke smaak

Een topfotografe, enkele bekende Vlamingen en heerlijke bio-producten. Dat zijn de ingrediënten van de nieuwe bio-campagne van VLAM. Die zet vanaf 11 oktober de authentieke smaak van bio in de kijker op tv en op de website, waar je meteen ook een eigen familieportret kan winnen. Helemaal in de clairobscurstijl van de campagne.
 
De boodschap van de nieuwe campagne is, dat je met bioproducten kan genieten van de echte authentieke smaak van de producten en dat met respect voor de drie duurzaamheids-P's: people, planet en profit. Dus goed voor de mens, goed voor het milieu én economisch rendabel. VLAM mikt met deze campagne in eerste instantie op klanten, die niet systematisch kiezen voor bio. Daarom wordt nu ook actie gevoerd buiten de traditionelere natuurvoedingswinkels. In supermarktketen Bio Planet bijvoorbeeld vinden de klanten inspirerende receptenboekjes met een handige seizoenskalender.
 


De campagne straalt een stijl uit, die de renaissance oproept en tegelijk eigentijds is. Daarvoor schakelde VLAM de gerenommeerde Franse fotografe Patricia Canino in. Zij bestudeert al jarenlang het licht en de poses in Renaissanceschilderijen. En dat voel je. De uitgepuurde beeldtaal wordt doorgetrokken in print en tv-spotjes. Belangrijk is dat het product steeds op een originele manier de held is. Ook dit jaar vormen bekende Vlamingen het gezicht van de bio-campagne. Dit najaar geven Martine Prenen en Pieter Embrechts het startschot. Terwijl Martine trots een bio-brood toont, speelt Pieter een verleidingsspelletje met een frisse bio-appel. Twee stijlvolle tv-spots zijn vanaf 10 oktober drie weken lang te zien op één en Canvas.

Via een wedstrijd op www.biomijnnatuur.be/eu kunnen deelnemers een familieportret winnen in dezelfde exclusieve clair-obscur-stijl van de campagne. Deze wedstrijd wordt aangekondigd via radio- en tv-websites, diverse zoekertjessites en Facebook.

Bron: VLAM vzw

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven