CDA vindt motie GroenLinks voor bio-voedsel in kantine betuttelend

Tijdens de gemeenteraad van 29 september kwam de Alphense fractie van GroenLinks met een motie om voortaan in de kantine van het stadhuis alleen nog maar biologisch verantwoord voedsel te verkopen en de kroketten die af en toe bij lange raadsvergaderingen geserveerd worden zouden voortaan vegakroketten moeten worden.

De CDA fractie vind deze motie, die volgens hen feitelijk vooral tegen intensieve bio-industrie gericht was, betuttelend. Volgens de fractie eten raadsleden nauwelijks in de kantine maar moeten zij wel de ambtenaren voorschrijven wat er op hun menu moet staan. De fractie spreekt van sterk overdreven symboolpolitiek. In een verklaring schrijft de CDA-fractie: "Dat is niet onze CDA stijl. We hebben getracht het punt om te buigen tot een pleidooi voor streekproducten. Iets dat op veel bijval kon rekenen. Aardig is dat Alphen CC het ook heeft opgepakt en donderdag 6 oktober een proeverij houdt bij restaurant De Helden met streekkroketten. Erg leuk idee."

Overigens is de motie van GL bij meerderheid door de raad verworpen.

Bron: Dichtbij


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.