Duurzame ontwikkeling op Eco-Scholen

Een gele kaart voor de klas waar het licht brandt terwijl er niemand is, zwerfvuil opruimacties in de buurt, een bezoek aan de biologische boer in de omgeving… zomaar een aantal activiteiten op Eco-Scholen in Nederland.

Scholen die zich inspannen voor duurzame ontwikkeling kunnen via het Eco-Schools programma worden onderscheiden met de Groene Vlag, hét internationale keurmerk voor duurzame scholen. Eco-Schools is een methodiek voor duurzaamheid waarbij de hele school en omgeving betrokken wordt via gebouwbeheer, onderwijs en activiteiten.

Stappenplan

Via een stappenplan wordt er schoolbreed, van leerling tot schoolleiding, gewerkt aan een gezonde duurzame leer-, leef- en werkomgeving. Eco-Schools werkt volgens een zevenstappenplan. Daarbij wordt een werkgroep gevormd die bestaat uit leerlingen, docent(en), een directielid en ouder(s) en idealiter overige buurtbewoner(s). De werkgroep voert zelf een milieuscan uit op school, die als basis wordt gebruikt voor het opstellen van een actieplan voor de komende jaren. Hierbij wordt het eigen initiatief van de leerlingen aangemoedigd, want actieve deelname van leerlingen is een van de pijlers van Eco-Schools.

Wereldwijd zijn er meer dan 12.900 Groene Vlaggen op 37.900 deelnemende scholen in 63 landen. Deelnemende scholen kunnen in Nederland drie niveaus bereiken, brons, zilver en de Groene Vlag.

Klik hier voor meer informatie over Eco-Schools.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.