Levainbrood van De Veldkeuken in finale 'De Smaak van NL'
De jury van de Smaak van NL roemde de bedrijfsfilosofie De Veldkeuken. De wijze van brood bakken, namelijk ambachtelijk in de eigen bakkerij, en de ingrediƫnten, zijn biologisch en zo veel mogelijk afkomstig van de eeuwenoude moestuinen van het landgoed of uit de streek.
Naast de finaleplek van De Veldkeuken komt er ook nog een publiekswinnaar uit een proeverij bij. De proeverij wordt gehouden in de week van 3 oktober bij het Ministerie van EL&I. Daar doen de andere halve finalisten ook aan mee. Waaronder Nico Sluis Vleeswaren bv uit Maarssen.
Het ontmoeten van andere ondernemers die met passie en vuur met eten bezig zijn, het leren van elkaar en het netwerken met professionals uit de foodsector zijn de sterke punten van dit evenement.
De landelijke verkiezing voor het lekkerste product van Nederland wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. De aftrap van de wedstrijd begon met regionale voorrondes die in juni op drie plaatsen in Nederland plaatsvonden en waarin foodrecensenten en vakspecialisten de producten onder de loep nemen. Van bijna zeventig deelnemers zijn er nu in ieder geval nog zes over.
Op 22 november wordt de winnaar bekendgemaakt.
Bron: Bakkers in bedrijf