Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Levainbrood van De Veldkeuken in finale 'De Smaak van NL'

Wie maakt het meest smaakvolle product van eigen bodem? Het Levainbrood van de bakkerij van De Veldkeuken op landgoed Nieuw Amelisweerd in Bunnik strijdt in ieder geval mee om de Smaakvol 2011-erkenning tijdens de finale op 22 november. Onder de naam 'De Smaak van NL' strijden food-ondernemers voor het vierde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland.

De jury van de Smaak van NL roemde de bedrijfsfilosofie De Veldkeuken. De wijze van brood bakken, namelijk ambachtelijk in de eigen bakkerij, en de ingrediƫnten, zijn biologisch en zo veel mogelijk afkomstig van de eeuwenoude moestuinen van het landgoed of uit de streek.

Naast de finaleplek van De Veldkeuken komt er ook nog een publiekswinnaar uit een proeverij bij. De proeverij wordt gehouden in de week van 3 oktober bij het Ministerie van EL&I. Daar doen de andere halve finalisten ook aan mee. Waaronder Nico Sluis Vleeswaren bv uit Maarssen.

Het ontmoeten van andere ondernemers die met passie en vuur met eten bezig zijn, het leren van elkaar en het netwerken met professionals uit de foodsector zijn de sterke punten van dit evenement.

De landelijke verkiezing voor het lekkerste product van Nederland wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. De aftrap van de wedstrijd begon met regionale voorrondes die in juni op drie plaatsen in Nederland plaatsvonden en waarin foodrecensenten en vakspecialisten de producten onder de loep nemen. Van bijna zeventig deelnemers zijn er nu in ieder geval nog zes over.

Op 22 november wordt de winnaar bekendgemaakt.

Bron: Bakkers in bedrijf
Publicatiedatum: