Wie maakt het meest smaakvolle product van eigen bodem? Het Levainbrood van de bakkerij van De Veldkeuken op landgoed Nieuw Amelisweerd in Bunnik strijdt in ieder geval mee om de Smaakvol 2011-erkenning tijdens de finale op 22 november. Onder de naam 'De Smaak van NL' strijden food-ondernemers voor het vierde achtereenvolgende jaar om het lekkerste product van Nederland.
De jury van de Smaak van NL roemde de bedrijfsfilosofie De Veldkeuken. De wijze van brood bakken, namelijk ambachtelijk in de eigen bakkerij, en de ingrediënten, zijn biologisch en zo veel mogelijk afkomstig van de eeuwenoude moestuinen van het landgoed of uit de streek.
Naast de finaleplek van De Veldkeuken komt er ook nog een publiekswinnaar uit een proeverij bij. De proeverij wordt gehouden in de week van 3 oktober bij het Ministerie van EL&I. Daar doen de andere halve finalisten ook aan mee. Waaronder Nico Sluis Vleeswaren bv uit Maarssen.
Het ontmoeten van andere ondernemers die met passie en vuur met eten bezig zijn, het leren van elkaar en het netwerken met professionals uit de foodsector zijn de sterke punten van dit evenement.
De landelijke verkiezing voor het lekkerste product van Nederland wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Syntens in samenwerking met de Taskforce Multifunctionele Landbouw en Foodlog.nl. De aftrap van de wedstrijd begon met regionale voorrondes die in juni op drie plaatsen in Nederland plaatsvonden en waarin foodrecensenten en vakspecialisten de producten onder de loep nemen. Van bijna zeventig deelnemers zijn er nu in ieder geval nog zes over.
Op 22 november wordt de winnaar bekendgemaakt.
Bron: Bakkers in bedrijf
Abonneren
Vacatures
Levainbrood van De Veldkeuken in finale 'De Smaak van NL'
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 "Het bio-logo is meer dan een vierkante centimeter op de verpakking"
- 2023-09-21 Rose & Vanilla sluit crowdfunding maximaal succesvol af met 300.000 euro
- 2023-09-20 Nieuw: sojameel van biologische sojabonen
- 2023-09-08 "Het geeft een kick als je ziet dat van jouw graan brood gebakken wordt"
- 2023-08-09 "We willen de Surinaamse keuken ook beschikbaar maken voor de consument die biologisch eet"
- 2023-08-07 Veiligheidswaarschuwing SlooOW Rustieke Meergranen Baguette
- 2023-07-13 Le Pain Quotidien introduceert 'cannabisbrood'
- 2023-07-06 Het Graanschap wil graan weer op de kaart zetten bij boeren en bakkers
- 2023-06-27 Excursie proefveld biologische baktarwe: donderdagavond 6 juli in Kloosterburen
- 2023-06-21 "Deze sociale en biologische crackers komen recht uit het hart"
- 2023-06-14 Biologische rogge in het zonnetje gezet
- 2023-06-06 'Liefde voor het klimaat' bezoekt bio-boerin Willy van Buuren
- 2023-06-01 Biologische Stadsbakkerij Broodt bestaat 10 jaar
- 2023-05-30 Goede prijzen voor biologische graanpool 2022
- 2023-04-11 Wat is de kwaliteit van leven bij coeliakie?
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?