Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Eerste biologische brouwerij in Opper-Oostenrijk
Na twee jaren van stilstand, wordt sinds augustus van dit jaar weer gebrouwen in de Oostenrijkse Brauerei Neufelden (Mühlviertel). Er wordt nu biologisch bier met de merknaam s'Hopferl gebrouwd. "Wij zijn de eerste volledig biologische brouwerij in Opper-Oostenrijk", zegt eigenaar Alois Meir. Alle ingrediënten komen uit de regio en zijn afkomstig van gecontroleerde biologische teelt. Andere rassen zullen volgen. De geplande jaarlijkse productie is 4.000 hectoliter.
De verkoop zal zich concentreren in Mühlviertel. De biologische hop komt van het Hopfengenossenschaft Neufelden en de bio-gerstmout uit Grieskirchen. Een krat met twintig flesjes zal iets minder dan 16 euro gaan kosten. Medio november zal het bier verkrijgbaar zijn in de lokale horeca.